Novosti
“NAJLJEPŠA HRVATSKA TAJNA”

U Slavoniju stižu stotine Bavaraca
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Bavarska radiotelevizija Bayerische Rundfunk zakupila je sedmodnevna putovanja s biciklističkom turama po Slavoniji

Pod sloganom “Najljepša hrvatska tajna” u Münchenu je u srijedu i četvrtak (18. i 19. travnja) uspješno predstavljena turistička ponuda pojedinih slavonskih destinacija.

Riječ je o događaju održanom u suradnji s njemačkim turoperatorom I.D. Riva Tours i ispostavom HTZ-a u Münchenu, te uz podršku medijske kuće Münchner Merkur.

Treba podsjetiti kako je prije otprilike godinu dana održano prvo predstavljanje turističke ponude Slavonije, također u Münchenu, isto zahvaljujući ponajviše Selimiru Ognjenoviću, vlasniku I.D. Riva Toursa, turoperatoru koji dovodi najviše njemačkih gostiju u Hrvatsku. Ognjenović si je, o čemu smo u Glasu Slavonije pisali više puta, kao misiju zadao pokretanje turizma u Slavoniji i dovođenje Nijemaca na istok Hrvatske. Novinari i urednici Münchner Merkura su nakon prezentacije Slavonije i dobivenih informacija o njezinoj povijesti, dvorcima, vinarijama i gastronomskoj ponudi istaknuli kako je to skrivana regija koju treba otkriti te da je za njemačke goste najljepša hrvatska tajna.

Odlične reakcije

Posljedica je bila to što je prošle jeseni grupa njemačkih gostiju prvi put doputovala u Slavoniju, gdje je tjedan dana obilazila više odredišta - Osijek, Baranju, Đakovo, Vukovar, Vinkovce, Ilok, Kutjevo...

“Veseli nas što promotivne aktivnosti koje provodimo s ciljem pozicioniranja hrvatske kontinentalne turističke ponude nailaze na odlične reakcije publike, odnosno naših inozemnih partnera, ali i potencijalnih turista. Njemačka je jedno od naših najvažnijih emitivnih tržišta, s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet, pa upravo zbog toga vidimo velike potencijale hrvatske kontinentalne ponude. Uvjeren sam u odlične rezultate cjelokupnog turističkog sektora u ovoj godini, a posebice kontinenta naše zemlje, koji je za mnoge turiste još uvijek neotkriveno blago”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U Starnbergu, pokraj Münchena, održana je Večer ambasadora hrvatskog turizma, koja je okupila mlade i uspješne poslovne ljude hrvatskog podrijetla, kojima su predstavljene pojedine slavonske destinacije, odnosno znamenitosti i turistička ponuda, poput glazbe, hrane, vina, ali i suvenira. U središtu Münchena, u prostorijama Münchner Merkura, najčitanijih dnevnih novina u Bavarskoj, održana je prezentacija slavonskih destinacija i njihove turističke ponude. U prezentaciji su sudjelovali Grad Požega i TZ Grada Požege, Grad Ilok, Iločki podrumi, Vinarija Kutjevo, Vinarija Brzica, Zlatni lug i drugi. - Zadovoljstvo nam je da Bavarcima uz već dobro poznate dijelove Hrvatske, Dalmaciju i Istru, predstavljamo i kontinentalni turizam promocijom destinacija Slavonije, naše najljepše turističke tajne - kazala je voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.

Medijska prisutnost

Dodatnom pozicioniranju Slavonije na njemačkom tržištu pridonijet će i tradicionalno putovanje “Leserreise”, koje Münchner Merkur ove godine organizira za svoje čitatelje, i to u dva termina, u lipnju i rujnu. Osim toga, bavarska radiotelevizija Bayerische Rundfunk, zakupila je sedmodnevno putovanje u rujnu s velikom biciklističkom turom po Slavoniji za svoje gledatelje i slušatelje. Paket tog putovanja će se do održavanja u rujnu intenzivno reklamirati reportažama, radiospotovima, newsletterima i brošurima.

Igor MIKULIĆ

Selimir Ognjenović

vlasnik I.D. Riva Toursa

Slavonija mora biti projekt koji ćemo zajednički promovirati

- Bavarcima smo prezentirali biser koji je još uvijek svojevrsna tajna. Slavonija ima srce, toplinu, odličnu gastronomiju i ona mora biti projekt koji ćemo zajednički promovirati. Ono što je najvažnije, grupni, ali i individualni booking prema slavonskim destinacijama je krenuo. Biciklistička tura od 22. do 29. rujna od sto osoba je puna. U posljednje dvije godine u promociji Slavonije učinjeno je mnogo, a ovi rezultati motiv su svima za daljnji rad - naglasio Ognjenović, dodavši kako mu je drago da će se na vjenčanju godine, onom princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, posluživati upravo vino iz Slavonije, traminac Iločkih podruma.

Dan državnosti RH u Münchenu u znaku Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić s najbližim suradnicima sastao se u četvrtak u Münchenu s hrvatskim generalnim konzulom Petrom Uzorincem. Tema sastanka bila je proslava Dana državnosti Republike Hrvatske, koja će se održati u lipnju u Generalnom konzulatu RH u Münchenu. Upravo će Osječko-baranjska županija biti svojevrsni domaćin te proslave, tako što će ju uveličati predstavljanjem povijesne baštine, gastronomske i vinske ponude, kao i drugih vrijednosti istoka Hrvatske. U ovom slučaju kao gosti će biti pozvani predstavnici političkog i društvenog života Bavarske i Münchena. “Zadovoljni smo što ćemo imati odličnu priliku predstaviti našu bogatu gastronomsku ponudu, naša vina, našu bogatu povijest i svakako gostoljubivost svim uzvanicima na proslavi našeg Dana državnosti”, kazao nam je Anušić.

Možda ste propustili...

SREDIŠNJI SKUP HDZ-A ZA 4. IZBORNU JEDINICU

Plenković: Dokazali smo se u najvećim krizama

PARLAMENTARNI IZBORI ZATVARAJU ŠALTERE

Banke 17. travnja neće raditi

Najčitanije iz rubrike