Crna kronika
VELIKA ŠTETA U IVANKOVU

Nakon sijena gorjelo i skladište namještaja
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Intervencija u ulici Gorjani u Ivankovu trajala je nekoliko sati. Ozlijeđenih nema

IVANKOVO - U četvrtak, oko 20.35, izbio je požar u gospodarskoj zgradi u Gorjanima, središnjoj ulici u Ivankovu, gdje je bila smještena veća količina rolo bala sijena. Požar se proširio i na susjedno skladište namještaja. Srećom, koliko doznajemo, najveći je dio namještaja iz skladišta još prije premješten u novi salon namještaja u Vinkovcima, tako da šteta nije kolika je mogla biti.

Odmah su nakon saznanja za požar došle vatrogasne ekipe, koje su nekoliko sati gasile požar i cijelu noć nadgledale požarište, kako se vatra ne bi ponovno razbuktala. Širenju je vatre sigurno pogodovao vjetar, koji je puhao tijekom večeri, a i visoke temperature posljednjih dana na istoku Slavonije vjerojatno su dodatno osušile sijeno pripremljeno za hranidbu stoke.

Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Ivankova te susjednih Starih Mikanovaca i Vođinaca. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a kolika je šteta, utvrdit će se poslije.

Za sada u policiji ne mogu reći koliko je bala sijena izgorjelo, štetu i uzrok požara jer je očevid trajao do kasnijih poslijepodnevnih sati. Međutim, s obzirom na to da je očevid tako dugo trajao, kaže jedan iskusni policajac, očito je da je uzrok kompliciraniji nego što se odmah mislilo. Objekt je pod videonadzorom pa će pregledavanjem snimke vjerojatno biti rasvijetljene okolnosti izbijanja požara.

Požara je u četvrtak i petak bilo i u Osječko-baranjskoj županiji. Zbog kratkog spoja na kabelima za rasvjetu u četvrtak je došlo do požara u garaži obiteljske kuće u Strossmayerovoj ulici u Podgoraču. U cijelosti je izgorjelo krovište garaže, odjavljeni automobil, razni kućanski predmeti i alat. Vlasniku je nastala materijalna šteta od otprilike 25 tisuća kuna. U jutarnjim satima u petak došlo je do požara u plasteniku u dvorištu obiteljske kuće u Ivanovcima Đakovačkim. Plastenik je djelomično izgorio, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Uzrok požara i iznos materijalne štete utvrdit će se očevidom.

Miroslav FLEGO
POŽAR AUTOMOBILA U TVRĐAVICI

Profesionalni su osječki vatrogasci u četvrtak izišli na intervenciju u Tvrđavicu zbog požara koji je izbio na osobnom automobilu. Visina štete, kao i uzrok požara, doznat će se naknadno. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Ove godine vatrogasci JPVP-a Osijek imali su još dvije intervencije. U ožujku je došlo do požara na automobilu na Vijencu Paje Kolarića, a u veljači u Trpimirovoj ulici kod Inine benzinske crpke.

očevid

UZROK POŽARA JOŠ SE NE ZNA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike