Crna kronika
OSUĐENA 33-GODIŠNJA PULJANKA

33 godine zatvora zbog ubojstva sina
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Chiara Pašić (33) u petak je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja zbog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa Pašića. Prema maloljetnici koja je sudjelovala u počinjenju tog kaznenog djela izrečena je kazna upućivanja u odgojni Zavod na najviše tri godine. Chiarin branitelj Ivica Senjak smatra da je kazna prestroga.

- Očekivali smo osuđujuću presudu, no nisam očekivao kaznu zatvora u trajanju od 33 godine. Kazna je prestroga. Žalit ćemo se jer smatram da su povrijeđena prava obrane jer su neki po nama bitni dokazni prijedlozi, koji se tiču upravo krivnji, od strane suda odbijeni - istaknuo je odvjetnik Senjak te dodao kako smatra da je bilo razloga i za drugačiji tijek. S druge strane, branitelj maloljetnice, odvjetnik Pavle Peršić, rekao je da je odluka koja se tiče maloljetnice očekivana te kako tu nije bilo iznenađenja.

Chiara Pašić proglašena je krivom jer je 23. svibnja 2017. u stanu u Akvilejskom prilazu zajedno i prema dogovoru s maloljetnicom počinila teško ubojstvo. Dok je njezin sin Denis Pašić ležao u sobi na krevetu, maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara pridržavala noge. Kako je dijete još davalo znakove života, Chiara je sjela na jastuk... Potom su ona i maloljetnica odnijele tijelo trogodišnjaka na područje bivše vojarne Katarina gdje je Chiara bacila tijelo dječaka u more. H

Najčitanije iz rubrike