Osijek
SRETAN EPILOG PRIČE O PRONAĐENOJ KUVERTI S NOVCEM

Dnevni utržak od 2800 kuna u rukama je pravog vlasnika
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Vezani članci

MIROSLAV ERCEGOVIĆ TRAŽI VLASNIKA

U blizini pješačkog mosta pronašao kuvertu punu novca

Snagu medija pokazao je ovotjedni epilog priče o pronalasku kuverte s novcem na promenadi, a koju nam je dojavio Osječanin Miroslav Ercegović. Podsjetimo, dana 8. travnja pronašao je, kako je tada rekao, svotu novca u kuverti i potom oglasio da traži vlasnika. Nije dugo trebalo da se (ne)sretni vlasnik i javi, i to nakon što je njegova djevojka u Glasu Slavonije pročitala da Ercegović traži vlasnika kuverte.

- Javio mi se u utorak, 17. travnja, i rekao da mu je njegova djevojka ispričala za članak u vašim novinama koji je izišao četiri dana ranije. Kao vlasnik, naravno, odmah je znao o kojem je iznosu riječ te što piše na papiriću koji je stajao u kuverti zajedno s tih, sad mogu otkriti - 2800 kuna - ispričao nam je Ercegović, dodajući kako mu je mladić rekao da je izgubljeni novac zapravo njegov dnevni utržak pa je sreća što je kuvertu pronašao pošten pronalazač bila neopisiva!

- Ja sam u utorak otputovao u Sloveniju i još sam tamo pa sam mu rekao, ako se žuri, može slobodno doći po novac kod moje supruge. Ipak nije želio, nego je rekao da me želi upoznati. Drago mi je da sam mu pomogao, odnosno da ste to učinili i vi svojim člankom – dodao je Ercegović koji nije ni trenutak razmišljao o tome da pronađeni novac zadrži za sebe. Tada nam je rekao da je nekome taj iznos velik, dok za kakvog bogataša ne bi to bio. Pravome vlasniku, budući da je izgubio cjelokupan dnevni utržak, vjerojatno je to nenadoknadiv iznos, no zahvaljujući poštenom sugrađaninu Ercegoviću ovaj je događaj dobio sretan epilog. I svakako može biti primjer drugima da učine dobro djelo i u ovakvoj situaciji postupe na isti način. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike