Osijek
43. REGIONALNA DOMIJADA

Srednjoškolci iz sedam učeničkih domova natjecali se u sportu i stvaralaštvu
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Osječki Srednjoškolski đački dom organizator je jučerašnje 43. regionalne Domijade – natjecanja učenika učeničkih domova istočne Hrvatske u sportu i stvaralaštvu, koja je održana na nekoliko lokacija u Osijeku. Domijada je okupila oko 350 sudionika iz sedam učeničkih domova iz Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Natjecali su se učenici iz Đačkog doma Požega, Doma učenika Vukovar, Doma učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”, Učeničkog doma Srednje škole Pakrac, Srednjoškolskog đačkog doma, Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole i Učeničkog doma Hrvatskoga radiše. Prijepodne su u Gradskom vrtu snage odmjerili u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i šahu, a u badmintonu u dvorani Graditeljsko-geodetske škole. Luka Dautović iz požeškog doma drugi se put natječe u nogometu.

- Sviđa mi se Domijada, družimo se, natječemo i zabavljamo uz sport – kaže Luka. Predvorje Gradskog vrta krasila je i bogata izložba, koja je okupila mnoštvo kreativnih radova – slika, fotografija, crteža, instalacija, skulptura, rukotvorina, multimedije... Pažnju su nam privukle kreacije u tehnici veza o temi "Domski život" učenica iz doma domaćina - Doris Šajben, Antonije Miletić, Lucije Bertol i Veronike Vulf.

- Prikazale smo situacije u kojima se učenici mogu naći u đačkom domu – kako uče, spremaju se za školu, provode slobodno vrijeme – kaže Antonija. Program scensko-glazbeno-plesnog izraza održan je poslijepodne u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Kako bi pokazali najbolje od sebe, za Domijadu su se učenici pripremali cijele godine na slobodnim aktivnostima u svojim domovima. Najbolji i najuspješniji predstavljat će regiju na državnoj Domijadi u Rovinju u svibnju. J. Pejaković

Prof. Mirjana Režić

ravnateljica Srednjoškolskog đačkog doma Osijek

- Domijada je kruna cjelogodišnjeg rada učenika i odgojitelja na slobodnim aktivnostima, čiji je smisao otkrivanje i poticanje razvijanja učenikove darovitosti. Dom je mjesto radosti, boravka, učenja i stvaranja – to je škola cjeloživotnih vještina - odgojiti i osposobiti mladog čovjeka za život krajnji je cilj odgoja i obrazovanja.

Predvorje Gradskog vrta krasila je i bogata izložba, koja je okupila mnoštvo kreativnih radova

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike