Osijek
U NASELJIMA OPĆINE ERDUT

Posadili 3000 ruža, begonija i muškatla
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Općina Erdut i komunalno poduzeće Čvorkovac jučer su tradicionalno u povodu Dana planeta Zemlje organizirali u Aljmašu, Dalju, Erdutu i Bijelom Brdu radnu akciju čišćenja i uređenja cijelog područja. Djeci iz vrtića i škola njihovim tetama i učiteljicama jučer su se u sadnji cvijeća i prikupljanja otpada uključili i načelnik Jugoslav Vesić sa zamjenikom Davidom Sušcem te djelatnici Čvorkovca, na čelu s direktoricom Anđelkom Tomašević.

- Obišli smo sve lokacije gdje se radi, podržavamo ovu akciju koja se niz godina odvija i mališani se potrude sadeći cvijeće. Mi im pripremimo sve što je potrebno ostalo oni sami odrade, pokazujući kako brinu o prirodi. Ranije smo sadili i drveće koje nam sada uljepšava ambijent. Nastavljamo i dalje, jer je bitno da mladima usadimo ljubav prema prirodi - kazao je Vesić.

- Zadovoljni smo što nam svi uzrasti djece do srednje škole sudjeluju u ovoj akciji na kojoj nešto korisno radimo, ali se i educiramo o ekologiji. Djeca vrijednim rukama znaju svašta napraviti i zaista nam pomažu u održavanju zelenih površina. Ukupno smo posadili više od tri tisuće muškatli, begonija i trajnica ruža - kazala je Tomašević.

Donačelnik Sušac kazao nam je kako je ovo odličan način da se uredi naselje i djeca potaknu na razmišljanje o prirodi, a građanima su dali mogućnost da iskoriste djelatnike Čvorkovca da im besplatno servisiraju bicikle kako bi ih više koristili i čuvali okoliš. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike