Mozaik
21. ŽUPANIJSKA IZLOŽBA FOTOKLUBA OSIJEK

Gorjanski: Ova naša županijska izložba nekako mi je najdraža
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Fotografija naziva “Working day” prikazuje osobe koje pod pahuljama snijega izlaze iz vlaka i upućuju se svaka na svoje odredište u Osijeku. Jak kontrast crno-bijele tehnike odraz je kontrasta teme fotografije s osječkom stvarnošću u kojoj vlakovi ljude uglavnom odvoze iz Osijeka. To je samo jedna od mogućih interpretacija pobjedničke fotografije 21. izložbe fotografija Osječko-baranjske županije, osječke fotografkinje Jasmine Gorjanski.

- Svoje fotografije šaljem na natječaje diljem svijeta, ali ova naša, županijska izložba, nekako mi je najdraža. Do sada sam na njoj uvijek nešto osvojila: pohvalu, drugo ili treće mjesto, ali nikada prvo. Zato sam posebno sretna jer sam konačno uspjela osvojiti pobjedničku plaketu, jedinu koja mi je nedostajala - komentirala je Jasmina Gorjanski, inače tajnica Karate kluba Osijek Žito i velika zaljubljenica u fotografiju kojom se amaterski bavi već duži niz godina.

Drugu nagradu u seniorskoj konkurenciji osvojio je Zlatko Balentić za fotografiju “Ruke”, a treću Ilija Stanušić za fotografiju “Čovjek kameleon”. Uz Damira Rajlea, majstora fotografije HFS-a, članovi žirija bili su Marin Topić, člana ULUPUH-a i kustosica MLU-a Valentina Radoš. Slažili su se da nisu imali nimalo lak posao.

- Danas je fotografija jedan od najpopularnijih medija. Posebice među mladima. To smo vidjeli i u kategoriji do 18 godina u kojoj su mladi “pucali” iz svih oružja: mobitela, kompaktnih fotoaparata, digitalnih i analognih i poslali zaista odlične fotografije. Žao nam je što zbog ograničenog prostora nismo bili u mogućnosti izložiti još više njih - istaknuo je Damir Rajle, koji je uručio nagrade i pohvale mladim fotografima. U toj kategoriji pobijedila je Nika Balkić s fotografijom “Playing yellow”, drugonagrađena je bila Enya Doboš s fotografijom “Selfy”, dok je treće mjesto pripalo Lei Popović za fotku naziva “Basta Ekskurzija”, snimljenu posuđenim fotoaparatom. Izložba na kojoj su prikazani nagrađeni i svi ostali radovi onih koji su ušli u najuži izbor postavljena je u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku i može se razgledati tijekom radnog vremena muzeja. N.Vekić

Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike