Mozaik
STAND UP ONE MAN SHOW U OSIJEKU

Vlatko Štampar: Odraslost je urnebesna
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Vlatko Štampar svoju je treću stand up predstavu “Odraslost” rasprodao nekoliko puta prije nego što ju je premijerno izveo u Osijeku, što nimalo ne čudi, s obzirom na salve smijeha koje je izazvao u, također rasprodanom, kinu Uranija. Dva sata trajao je zabavni one man show, u kojemu se simpatični Međimurac rugao svim aspektima odraslosti, odnosno svemu onomu što bi se “trebalo raditi, imati i misliti kad se dođe u neke godine”. “Prošao je 30. rođendan i očekuju se neke odrasle stvari. Žena, svadba, dijete, posao od 9 do 5, kredit… Pritisak je tu. 'Pa vreme ti je… Pa nesi već dete… Kaj se čeka?!'. A ja sam dao otkaz, ženidba nije još u planu, a dijete vjerujem da bi mi samo kraslo moje igračke. Toliko o odraslosti”, kaže Štampar, inače iz Čakovca, koji je publiku zabavio i sjajnim imitacijama svojega djede, “pravog Međimurca, koji ne plače”.

- “Odraslost” mi je posebno drag show jer je najnoviji. Fore su friške i nekako trenutačno najviše vjerujem u njih. Jer, to su svari koje su meni trenutačno aktualne - rekao nam je Štampar, u čijim su se šalama prepoznali i muškarci i žene svih generacija u kinu Uranija.

Poseban dio showa posvetio je ženskom rodu, za koji smatra da ga jako dobro poznaje jer je u klubu “zlatnih 100” - preživio je preko 100 PMS-ova svoje djevojke. Nije ostao dužan ni muškarcima i njihovim biserima, a najjači pljesak dobio je na šale na vlastiti račun. Od svojeg prvog stand up nastupa 2007. godine, Vlatko je nastupao u cijeloj regiji: Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Mađarskoj. Bilo je tu svega: od klupskih nastupa, evenata, vjenčanja do stand up festivala. Prije nego što je poharao regiju sa showom “Odraslost”, nastupao je s dva, također vrlo popularna, stand up showa “Bratec je trd” i “Štamparska greška”. T.Kvorka

Najčitanije iz rubrike