Crna kronika
UHIĆENI U OSIJEKU

Apstinencijska kriza nagnala ih na pljačke
Objavljeno 21. travnja, 2018.
30-godišnjakinja i 35-godišnjak su pokušali orobiti nekoliko ljekarni u Osijeku

Prema svemu sudeći apstinencijska kriza nagnala je 30-godišnjakinju i 35-godišnjaka da krenu u pljačku ljekarni na osječkom području. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, serija pokušaja pljački događala se u srijedu u prijepodnevnim satima.

Policija je krenula u akciju nakon što im je iz više osječkih ljekarni došla informacija da je nepoznata ženska osoba u pratnji također nepoznatog muškarca ušla u ljekarnu i prijeteći vatrenim oružjem zatražila lijekove. Nakon što im djelatnice nisu dale traženo, razbojnici bi pobjegli i pokušali pljačku u drugoj ljekarni.

Nakon zadnjeg pokušaja razbojništva policajci su, zahvaljujući dobrim opisima, pronašli 30-godišnjakinju i 35-godišnjaka, uhitili ih i doveli na kriminalističku obradu. Žena je osumnjičena za razbojništvo, a 35-godišnjak za razbojništvo i omogućavanje trošenja droga. Policajke su pregledom kod 30-godišnjakinje pronašli i PVC paketiće s marihuanom ukupne težine veće od jednog i pol grama, više tableta “Normabel”, žlicu s tragovima heroina i više korištenih šprica.

Na temelju sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje u Osijeku koristi 35-godišnjak. Pretraga je dala razultata jer su pronašli i uz potvrdu oduzeli metalnu drobilicu i digitalnu vagu s tragovima marihuane. Nakon završene kriminalističke istrage, PU osječko-baranjska protiv oboje nadležnom je državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave.

Srećom, u pokušajima pljački nije bilo ozlijeđenih osoba, iako je djelatnicima ljekarni prijećeno vatrenim oružjem. No, žene zaposlene u ljekarnama sasvim sigurno su doživjele šok jer je cijev pištolja bila uperena u njih.M.Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike