Sport
PREDSTAVLJEN PROJEKT NOVOG STADIONA NK OSIJEK

Na novom stadionu do 2020. godine
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Od 2020. godine NK Osijek svoje će domaće utakmice igrati na novom stadionu, na Pampasu.  Time su otklonjene sve ostale mogućnosti i nagađanja o lokaciji novog doma osječkog nogometnog prvoligaša, koji će sada imati sve na jednom mjestu. Na Pampasu će, naime, biti i nogometni kamp i novi stadion, a sve bi to trebalo biti gotovo najkasnije u sljedeće dvije godine. A sam novi stadion NK Osijek uistinu će izgledati spektakularno. Kapacitet će mu biti 12.000 mjesta, sva će biti natkrivena, oko njega bit će i sedam pomoćnih terena, ukupno 900 parkirališnih mjesta (od čega 150 VIP), a investicija u cijeli projekt (stadion i kamp) iznosit će oko 35 milijuna eura. Dio tog novca, 6,6 milijuna eura, sredstva su dobivena od mađarske vlade, a ostalo će financirati klub, odnosno njegovi vlasnici. Kako je istaknuo predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, za odabir Pampasa kao mjesta novog stadiona bijelo-plavog kluba postojalo je više razloga. Jedan od njih bio je izbjegavanje odlaska iz grada u slučaju rušenja postojećeg stadiona u Gradskom vrtu i čekanja izgradnje novog na istom mjestu, kao i želja da stadion i svi sadržaji u njemu i oko njega žive cijelo vrijeme, a ne samo u dane utakmica.

 

Novi stadion NK Osijek

Prestali smo sanjati i počeli živjeti!

Posted by NK Osijek on Thursday, April 19, 2018

 

Oko stadiona će biti velik trg i šetnica, a dio nje, oko samog stadiona, bit će također natkriven. Bit će tu restoran, sportbar, fan shop, klupske prostorije, a posebna se pozornost posvetila i samoj unutrašnjosti stadiona, odnosno načinu i ugođaju praćenja nogometnih utakmica. Navijači će birati između četiri-pet kategorija ulaznica, s različitim pogledima i sjedalicama, bit će tu i VIP lože, kao i spa sa saunom i jacuzzijem, koji je već podigao dosta prašine. Planira se i champagne lounge te sky promenada s ponudom hrane i napitaka.

Tako će na 15 hektara lokacije na Pampasu uskoro početi rasti “slavonska tvornica nogometaša”, kako je cijeli projekt kampa i stadiona nazvao čelni čovjek osječkog prvoligaša. Očekuje se ishođenje građevinske dozvole u sljedeća dva mjeseca, a već krajem ljeta vidjeli bi se prvi učinci radova. Goran ROGULJIĆ

12.000

mjesta imat će novi stadion NK Osijek

35

milijuna eura iznosit će ukupna investicija u kamp i stadion na Pampasu

Pampas

ŽELJA JE DA STADION ŽIVI 365 DANA GODIŠNJE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike