Crna kronika
AKCIJA TISPOLA U SLAVONIJI

Stotine vozača plaćaju kazne zbog jurnjave
Objavljeno 20. travnja, 2018.

OSIJEK

Unatoč najavi policije da će se u srijedu u svim slavonskim županijama provesti 24-satni nadzor brzine, stotine vozača nisu se držale propisa. Zbog prebrze vožnje tako su neoprezni vozači pomogli punjenju državnog proračuna, uplativši nekoliko desetaka tisuća kuna. Akcija je provedena sukladno smjernicama organizacije TISPOL, europske mreže prometnih policija zemalja članica. Trajala je od srijede, 18. travnja, u 6 sati do četvrtka u 6 sati.

U Osječko-baranjskoj županiji obavljen je nadzor brzine kretanja vozila na 103 lokacije. Ukupno je obavljen nadzor nad 353 vozila i pritom utvrđeno 145 prekoračenja dopuštene brzine. Od ukupnog broja prekršaja, policajci su osobno u 125 navrata zaustavili vozila, dok je 20 brzanaca “uhvatio” laser ili kamera. Iz PU osječko-baranjske priopćuju kako je za trajanja akcije utvrđeno još šest drugih prekršaja - jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zabrane vožnje, dva zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te tri ostala prekršaja.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske akcija je provedena na 36 lokacija koje su građani istaknuli kao lokacije koje prema njihovu mišljenju predstavljaju mjesta gdje dolazi do prekoračivanja dopuštenih brzina. Tijekom provođenja akcije utvrđen je 81 prekršaj prekoračenja brzine te 19 ostalih prekršaja. Najveća brzina od 134 km/h (smanjeno 10 % > 120,6 km/h) izmjerena je u mjestu Baćin Dol kod Nove Gradiške u 16.36 sati. Automobil je vozio 46-godišnjak.

U Požeško-slavonskoj županiji obavljen je tijekom akcije nadzor nad 164 vozila i vozača, od kojih je u 55 slučajeva utvrđeno da su vozači počinili prekršaj nepropisne brzine. Kako neslužbeno doznajemo, vozači koji su za nekoliko kilometara prekršili dopuštenu brzinu, a ranije nisu bili u evidenciji prometnih policajaca “izvukli” su se s upozorenjem, no većina će svoju prebrzu vožnju morati platiti.

Milan BUGARIĆ
Prebrzi vozač drastično kažnjen

Četverotračna Strossmayerova ulica u Osijeku poslužila je 23-godišnjaku za brzinski poligon. Uređaj za nadzor brzine “Famalaser”, u srijedu u 22.56, zabilježio je da se BMW kreće brzinom od 135 km/h. Kako je dopuštena brzina 70 km/h, vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

nadzor

AKCIJA JE TRAJALA 24 SATA

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike