Tehno
DANI KOMUNIKACIJA

Vipnet osvojio šest nagrada na festivalu
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Vipnet je u sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija održanog proteklog vikenda u Rovinju osvojio šest nagrada, po tri u kategorijama MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja Nema da nema.

Vipnetova nova web-stranica i web-shop, izrađena u suradnji s tvrtkama Web Burza, Croz i OptimIT, osvojila je prestižnu nagradu MIXX za najbolju web-stranicu, a Vipnetu je s agencijom Degordian pripala i MIXX nagrada u kategoriji Best social za kampanju Vip You Tube Akademija.

Vipnet i agencija Bruketa&Žinić&Grey nagrađeni su MIXX nagradom za kampanju „Nema da nema“ u kategoriji Best branded content te s čak tri prestižne nagrade za kreativnost, Ideja X, i to srebrnu nagradu u kategoriji Telekomunikacije, brončanu nagradu za Najbolju cjelovitu kampanju te posebno priznanje za Najbolji art direction.

Cilj projekta Vip You Tube Akademija bio je približiti se generaciji Z kroz serijal YouTube predavanja koje će svima pružiti priliku da postanu You Tube zvijezde. Kampanja je ostvarila nešto više od 380 tisuća pregleda na You Tubeu, zabilježen je porast broj pretplatnika na službeni Vipnetov You Tube kanal od 50.8 %, a brojni su mladi znatiželjnici pritom proveli ukupno milijun i 300 tisuća minuta pregledavajući sadržaj.

O uspjehu nove web-stranice i online trgovine najbolje govore ostvareni rezultati. Više od 10.000 korisnika pronašlo je najbolju kombinaciju proizvoda preko savjetnika. Stranica bilježi porast posjećivanja od 17 posto, dok povećanje prosječnog vremena zadržavanja korisnika iznosi 5 posto. S novom web-stranicom i online trgovinom online prodaja porasla je za nevjerojatnih 89 posto, što dokazuje Vipnetovu spremnost prilagodbe potrebama sadašnjih i budućih korisnika.

“Želimo pružiti vrhunsko korisničko iskustvo svim posjetiteljima na našoj web-stranici i online trgovini. Kao lideru u korisničkom zadovoljstvu, pred nama su uvijek velika očekivanja, stoga nam je izrazito drago da su reakcije korisnika, ali i struke odlične. Nema sumnje da s ovakvim projektima podižemo kvalitetu usluge za krajnjeg korisnika, što je u konačnici i osnovna ideja iza svega što radimo. Velika je čast i zadovoljstvo primiti ovu nagradu u izrazito snažnoj konkurenciji vrhunskih web-projekata“, rekao je Ivan Vučković, rukovoditelj digitalnog poslovanja u Vipnetu.M.R.

.