Osijek
PROMETNE GUŽVE ZBOG GRADILIŠTA KOD SJENJAKA

Policija savjetuje kretanje
alternativnim pravcima
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Radi sigurnosti i protočnosti zbog izvođenja radova u Ulici kneza Trpimira, na snazi je privremena regulacija prometa. Policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave osječko-baranjske Vesna Žnidarić Bolarić kaže kako su i oni na svoje službene internetske stranice postavili upozorenje vozačima o stanju na cestama i regulaciji prometa, koja će trajati dok se ne završe planirani radovi kako oni na instalacijama koje su pod zemljom tako i oni kod samog kružnog toka na spoju Trpimirove ulice i Drinske ulice.

Kako bi se izbjegle još veće gužve, na ključnim raskrižjima prometom upravljaju policijski službenici Prometne policije, a dodatno su angažirani i pripadnici Prometne jedinice mladeži. Vozače, koji žive na Jugu 2 i u drugim naseljima u tom dijelu grada, PU osječko-baranjska obavještava o alternativnim prometnim pravcima, kako se ne bi stvarale gužve na lokaciji oko gradilišta.

- Promet je prekinut u Trpimirovoj ulici između Divaltove i Drinske ulice te je preusmjeren kroz naselje Sjenjak. Zbog smanjene propusne moći ceste kroz Sjenjak, vozačima koji ne žive u naselju Sjenjak savjetujemo da koriste druge ceste. Vozačima koji se kreću istočno od Vatrogasne ulice, iz naselja Jug, predlažemo da koriste Hutlerovu i Svačićevu ulicu, potom nastave kretanje Vukovarskom ulicom ili da se koriste južnom obilaznicom te se u središte uključuju preko Vinkovačke ulice. Vozačima koji se kreću iz zapadnog smjera grada savjetujemo da koriste južnu obilaznicu, i isključuju se u Vinkovačkoj ulici, ili čvor Tenjska preko Svačićeve ili Huttlerove ulice ili, pak, da koriste Vukovarsku ulicu za kretanje u smjeru istoka - savjetuje Vesna Žnidarić Bolarić, uime Policijske uprave osječko-baranjske.

Policijska službenica za odnose s javnošću napominje i da je od raskrižja s kružnim tokom u Trpimirovoj ulici kod sportske dvorane zabranjeno kretanje teretnim vozilima i autobusima u smjeru Divaltove ulice.

Dodaje da policija moli sugrađane i ostale vozače za razumijevanje i poručuje da se pridržavaju prometnih znakova i privremene regulacije prometa dok traju radovi, kako sigurnost prometa na osječkim cestama ne bi bila dovedena u pitanje. D. Pejić

UPUTE NA STRANICI POLICIJE

Savjeti i alternativni pravci za vozače, koji su prije uobičajeno prolazili lokacijom gdje je sada gradilište, putujući iz jednog dijela grada u drugi, mogu se pronaći na stranici http://osjecko-baranjska.policija.hr/. Bude li potrebe ili promjena, policija će dati dodatne informacije na svojoj službenoj stranici.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike