Crna kronika
ZASJEDA URODILA PLODOM

Kod Vukovarca pronašli više od 15 kg marihuane
Objavljeno 19. travnja, 2018.
Policija je razbila lanac preprodaje marihuane između Vukovara i Vinkovaca. Droga je iz Kosova ili Albanije

Policijska je uprava vukovarsko-srijemska u srijedu iznijela detalje o akciji zapljene nešto više od 15 kilograma marihuane, koja je pronađena u kući u Vukovaru. Kriminalističko istraživnje završeno je u utorak kasno navečer.

Zamjenik načelnika PU Goran Lovrić podsjetio je kako je u tijeku akcija pojačanog nadzora ulične redukcije preprodaje i uživanja droga u svih pet gradova te je rezultat toga prekid lanca preprodaje marihuane između Vukovara i Vinkovaca. Krešimir Hunjet, voditelj Odjela kriminaliteta droga, novinarima je iznio detalje akcije.

- Policajci su u sklopu akcije pojačanog nadzora došli do saznanja kako se u jednom stambenom objektu na području Vukovara nalazi veća količina marihuane. Nakon opservacije terena i tog objekta, postavili smo zasjedu i u ponedjeljak je oko 20 sati u objekt ušao muškarac za kojega smo poslije utvrdili da ima 28 godina i da je iz Vukovara. Uzeo je manju količinu marihuane, koju je, vjerojatno, namjeravao prodati, ali kada je shvatio da je okružen policijom i da su ga cijelo vrijeme nadzirali, pokušao je pobjeći. Ubrzo je svladan i policijski su mu službenici stavili lisice - rekao je Hunjet.

U objektu su pronađene dvije putne torbe i u njima 14 paketa marihuane, ukupne težine 15 kilograma i 130 grama. Obavljene su tri pretrage kuća i jednog motornog vozila, a 28-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga. “Prema preliminarnoj analizi, riječ je o vrlo kvalitetnoj marihuani, čija je vrijednost oko 250 tisuća kuna, a na ulici u prodaji vrijedi i duplo više. Marihuanu ćemo poslati na analizu, kako bi se utvrdila kvaliteta”, rekao je Hunjet, dodajući da je droga, vjerojatno, došla iz Albanije ili Kosova i da je bila namijenjena prodaji na vinkovačkom i vukovarskom području. Dvadesetosmogodišnji je Vukovarac operativno poznat policiji od ranije, no nije bio kažnjavan.

Mario Karamatić, voditelj Službe kriminalističke policije, iznio je podatke o zapljenama droge na području PU vukovarsko-srijemske zadnjih pet godina. Najviše droge zaplijenjeno je na graničnom prijelazu Bajakovo, ali i to se u zadnje vrijeme promijenilo jer krijumčari izbjegavaju taj prijelaz.

Miroslav FLEGO
NAJVEĆE ZAPLJENE NA BAJAKOVU

- Na graničnim prijelazima imali smo 2013. osam većih zapljena, na Bajakovu pet (ukupno 70 kg), a na autocesti 27 kg marihuane. Godinu kasnije bilo je pet većih zapljena, četiri na Bajakovu (nešto manje od 10 kg) i u Iloku 50-ak kg marihuane te 15 zapljena izvan graničnih prijelaza. Na Bajakovu je 2015., kada smo imali najviše uspjeha u zapljenama, palo 140 kg heroina, više od 21 kg marihuane i još 11 kg razne droge izvan graničnih prijelaza. Prije dvije je godine na Bajakovu u tri slučaja zaplijenjeno ukupno 82 kg heroina i u pet navrata 109 kg marihuane. Prošle godine na graničnim prijelazima zaplijenjeno je ukupno 164 kg marihuane - rekao je Mario Karamatić.

bijeg

ODBJEGLI JE BRZO UHVAĆEN

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike