Mozaik
TRADICIONALNA 8. ČAČINAČKA PALAČINKIJADA

Osnovci se pokazali kao sjajni majstori palačinki
Objavljeno 19. travnja, 2018.

U organizaciji Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci, a u sklopu Dana općine, u holu škole održana je tradicionalna, 8. Čačinačka Palačinkijada. Riječ je o natjecanju u pravljenju palačinki, a ono što je najzanimljivije, sve rade sami učenici.

- Već osmu godinu zaredom pripremamo ovu manifestaciju, kojom želimo potaknuti kreativnost, ali i zajedništvo među učenicima, jer na našoj Palačinkijadi, iako službeno proglasimo pobjednika, svi su zajedno najveći pobjednici. Ove su nam se godine prvi put pridružile kolege iz OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica i imali smo ukupno 16 ekipa. Hvala svim učenicima i učiteljima iz obje škole, ravnateljici iz Nove Bukovice Lareti Žubrinić, našem načelniku Mirku Mališu i Turističkoj zajednici, koji su nam pomogli, i mogu samo reći da je bilo odlično, zabavno i veselo - rekla je ravnateljica OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci Kristina Krmpotić. Palačinkijadu je otvorio načelnik općine Mirko Mališ, zahvalivši osnovnoj školi na lijepom poklonu općini za njezin rođendan. Uoči natjecanja, malu radionicu pripreme slastica čačinačkim osnovcima i osnovcima iz Nove Bukovice održala je poznata slastičarka iz Slatine, članica Udruge kuhara grada Orahovice, Sandra Jadek.

- Iznimno mi je drago što su me pozvali iz osnovne škole da upoznam mlade sa svim čarima pripreme slastica. Bili su jako zainteresirani i puni pitanja, a, eto, nadam se da će se netko od njih jednoga dana opredijeliti za bavljenje tim prelijepim poslom. Što se tiče Palačinkijade, oduševljena sam prije svega brojem ekipa, a moram priznati da sam bila i ugodno iznenađena kušanim palačinkama i uistinu su se osnovci iz obje škole pokazali kao pravi mali majstori palačinki - rekla je Jadek. Natjecanje je organizirano u ekipama po četiri učenika, uz određenog mentora.

- Treba svakako reći kako je prije natjecanja održano zajedničko Vijeće učenika tih dviju škola, koje već duže prakticiramo, a ovaj put glavna tema okruglog stola Vijeća bila je slobodno vrijeme učenika. Upravo ta suradnja Vijeća učenika rezultirala je i ovim gostovanjem učenika iz Nove Bukovice na našoj Palačinkijadi - kaže pedagoginja čačinačke osnovne škole Svjetlana Carić. Pobijedila je ekipa Prijateljice, inače najmlađa na natjecanju, koju su činile učenice 3. razreda uz mentoricu učiteljicu Tamaru Ivić. Drugo mjesto osvojila je ekipa Kuhače, koju su činili učenici Vijeća učenika Nova Bukovica, a treće mjesto pripalo je ekipi učenika 5. razreda Cvjetići.V.Grgurić

Radionicu pripreme slastica održala je slastičarka iz Slatine, članica Udruge kuhara grada Orahovice, Sandra Jadek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike