Dome slatki dome
IZLOŽBE CAC OSIJEK I ĐAKOVO

Najljepši su hrvatski ovčari
Objavljeno 19. travnja, 2018.
Kinološki vikend u Slavoniji obilježile su nacionalne izložbe pasa u Osijeku i Đakovu, uz specijalku za hrvatske ovčare

Još sam pod dojmom, nisam očekivao toliki uspjeh svojih pasa na obje izložbe i na specijalki, izlagao sam sedam pasa i njih šest su bili na postoljima, ili prvo ili drugo mjesto, presretan je Ante Žeravica iz Đakova, vlasnik hrvatskih ovčara koji su pobijedili na izložbama u Osijeku i Đakovu. Njegov je pas Crazy Carlos Certisa bio najljepši autohtoni pas u Osijeku, a Airon (inače svjetski prvak), proglašen je za najljepšeg psa izložbe u Đakovu - Best In Show, a također je i pobjednik specijalne izložbe hrvatskih ovčara, Memorijal dr.S.Romić.

“S obzirom na trud koji uzgajivači naših autohtonih pasmina ulažu u promociju u zemlji i u svijetu, naše su pasmine sve prepoznatljivije”, dodaje ponosni uzgajivač.

Na dvije su se nacionalne izložbe, u Osijeku i Đakovu, okupili vlasnici rasnih pasa iz nekoliko zemalja, jer to je bila prilika u jednom vikendu dobiti čak dvije titule za nacionalnog prvaka Hrvatske u ljepoti.

“Zadovoljni smo i ponosni na sve što smo odradili u ovako kratkom roku. Članovi kinološkog društva Osijek dokazali su veliku ljubav prema svom društvu i voljenom gradu. Imali smo 240 pasa iz 12 zemalja, lijepo vrijeme, nisko pokošenu travu kako bi i najmanji psi uživali u šetnji, mnogo toga dobrog i pozitivnog. Ponosni smo na izlagače koji iza sebe nisu ostavili gotovo ni jedan papirić, koji su čistili iza svojih ljubimaca i tako pokazali koliko su vlasnici, uzgajivači, izlagači čistokrvnih pasa - odgovorni. Osigurali smo da i sljedeće godine imamo nacionalnu izložbu pasa u Osijeku. Prešli smo prvu stepenicu koja je ujedno bila i veliki test za novu ekipu KD-a Osijek. U ime društva želim od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli - Gradu Osijeku i uredu gradonačelnika, Športskim objektima, Turističkoj zajednici, sponzorima Eukanubi, Kanditu, Saponiji, Skripti, medijima, cvjećarnici “Ivano”, tvrtkama Koncert d.o.o., Magnus Lux... CAC Osijek i CAC Đakovo dvije su vezane izložbe, lijepa je to priča o dva prijateljska društva, pozitivna, kako za izlagače koji su u dva dana uz minimalne putne troškove imali dvije izložbe, tako i za naše turističke dijelatnike, ugostitelje, za promidžbu grada i Slavonije”, kazao je predsjednik KD Osijek Zdenko Rončević.

Najljepši pas osječke izložbe škotski je terijer Aidante in Love with s Boy, Ante Lučina iz Splita, a najljepši mladi pas je samojed Nox-Poli Charming Chicco Borne Sosa iz Zagreba.J.Kn.

Možda ste propustili...

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike