Sport
OVO JE VRIJEME PAKLENIH VOZAČA

U Orahovici vatrogasne sirene pozdravile peloton
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Veliki spektakl krenuo je iz Osijeka, a preko Petrova vrha i Kutjeva krema svjetskog biciklizma spustila se u Orahovicu, uza zvuke poznatog hita Atomskog skloništa “Pakleni vozači”. Unatoč lošem, hladnom i kišovitom vremenu bicikliste je dočekao velik broj Orahovčana mašući zastavicama Hrvatske i Orahovice, a peloton su pozdravile i vatrogasne sirene. Za doček biciklista i organizaciju volontera na prometnicama, uz Grad Orahovicu, zaduženi su bili i BK Lood Orahovica te Plivački klub Orahovica. “Plivači” su dočekali bicikliste na stazama Papuka, a “loodovci” u središtu grada, prateći ih do izlaska iz Čačinaca na Podravskoj magistrali.

- Ovo je neprocjenjiv događaj za cijeli hrvatski sport, a posebno za nas koji se bavimo biciklizmom. Ponosan sam na sve članove kluba koji se uključili, mjesecima ovo pripremamo, pomno smo sve razmotrili, gdje ćemo postaviti volontere, tko će što raditi i sada kada je sve prošlo, moram reći da sam prezadovoljan. Pozvali smo građane Orahovice da nam se pridruže, odazvale su se i obje škole, a jedino mi je žao zbog ovog lošeg vremena - kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Lood, Mario Vida. Iako je sam prolazak biciklista kroz središte Orahovice trajao kratko, samo koju minutu, doživljaj je bio vrhunski. Kolonu su došli pozdraviti i stari i mladi, 10-godišnji Niko Šafar obožava bicikliranje i bio je prepun dojmova.

- Bilo je super, uživao sam kako brzo voze, četvorica su bila toliko brza da sam ih jedva i vidio. A kada je krenula velika grupa biciklista, svi smo joj pljeskali. Ovdje sam s prijateljima i svi prepričavamo sve što smo vidjeli – ispričao je Niko. V. Grgurić

Najčitanije iz rubrike