Sport
DINAMO - OSIJEK

Na Maksimir s više drskosti
Objavljeno 18. travnja, 2018.
Ako Osijek ponovi igre iz posljednjih gostovanja na Maksimiru, može se nadati nečem dobrom

Prvi od dva derbija koji očekuju nogometaše Osijeka u razmaku od samo tri dana igrat će se danas u Maksimiru.

U posljednje vrijeme bijelo-plave se više na to gostovanje ne ispraća sa suzama u očima. Posljednja tri susreta u Zagrebu Osijek je uvijek poveo, a, zanimljivo, završena su s tri različita ishoda. U jednom je slavio Osijek (1:0), u jednom Dinamo (2:1), a posljednji je završio bez pobjednika (1:1) nakon što je Dinamo poravnao u 94. minuti.

- Trebamo biti na tragu tog posljednjeg gostovanja u Maksimiru. Tada smo izgledali dobro uz napomenu kako možemo biti još malo bolji u fazi napada. Jesenas smo nespretno primili izjednačujući pogodak u 94. minuti, a prethodno smo propustili neke izgledne prilike za pobjedu - prisjeća se Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Ritam

Zekić očito ima kvalitetnu formulu za igru protiv Dinama na njegovu terenu. Međutim, uzalaud njemu formule ako ih momčad nije u stanju provesti u djelo. Sva ta tri prethodna gostovanja u Maksimiru imala su istu fabulu. Osijek bi sjajno odigrao prvo poluvrijeme, a onda bi se u nastavku susreta više posvetio obrani. Nekako se činilo da nedostaje još zrno drskosti kako bi bijelo-plavi te susrete ranije riješili u svoju korist. Ovaj put teško je precizno reći što se može očekivati od osječke momčadi. Forma nije baš bajna, a nedostajat će i Eros Grezda čija je brzina uvijek ozbiljna prijetnja za visoko postavljenu obranu Dinama.

- Ako želimo biti konkurentni u toj utakmici, trebamo odigrati kao u drugom poluvremenu protiv Istre 1961. Nadam se pravom ritmu s naše strane onakvom kakav smo imali protiv Hajduka u Gradskom vrtu - istaknuo je Zekić.

Osječani odlaze na noge Dinamu bez posebnih rezultatskih imperativa. Uostalom, tko u Maksimir može doći i reći: pobijedit ćemo. No, ako će Osijek biti u stanju ponoviti igre iz posljednjih gostovanja na tom stadionu, ima se pravo nadati pozitivnom rezultatu.

Boban

Dinamo je u posljednje vrijeme suočen s brojim ozljedama igrača, pa će protiv Osijeka, recimo, nedostajati najmanje šest prvotimaca. No, to ne znači kako će se Osječanima suprotstaviti nekakva “lijeva” momčad.

- Cijelo vrijeme medijski se proteže nekakva priča da oni nemaju igru, spominju se neki njihovi nedostatci i izostanci, a oni su uvjerljivo prvi s uvjerljivom prednošću u odnosu prema konkurenciji. Pričati o njihovoj kvaliteti je nepotrebno jer imaju sve ono što treba jednoj momčadi za osvajanje naslova državnog prvaka, a to uključuje i širinu igračkog kadra. Neće nama ti problemi koje imaju s izostancima olakšati posao - smatra Zekić.

U redovima Osijeka situacija je puno bolja o tom pitanju. Samo je jedan izostatak, ali taj jedan je itekako vrijedan jer se radi o Erosu Grezdi.

- Jako mi je žao što nećemo imati Grezdu na raspolaganju jer bi nam njegova brzina i prodornost jako dobro došli. Uostalom, on je bio strijelac kada smo jesenas gostovali kod Dinama. No, moramo se snaći i bez njega.

Napadačkih aduta ima još. Prije svih Gabrijel Boban koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi. Možda nije brz kao Grezda, ali je čvršći i stabilniji na nogama, pa kada krene u prodor teško ga je kontrolirati bez prekršaja. Nema dvojbe kako će Osijek dosta toga polagati na njemu u toj utakmici. Inače, trener je najavio još neke promjene u momčadi, ali nije o njima želio govoriti konkretno.

Dalibor KELER

DINAMO - OSIJEK

Početak: srijeda, 18 sati

Livaković-Santini

Stojanović - Grgić

Rrahmani - Škorić

Benković - Milović

Sosa - Barišić

Ademi - Mioč

Doumbia - Hajradinović

Fiolić - Bočkaj

Ćorić - Lopa

Hajrović - Boban

Soudani - Marić

Stadion: Maksimir

Kapacitet: 35.123

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

30. kolo

UTORAK

Istra 1961 - Rijeka igrano kasno sinoć

SRIJEDA

Rudeš - Lokomotiva 16 sati

Dinamo - Osijek 18 sati

Hajduk - Cibalia 20 sati

ČETVRTAK

Slaven Belupo - Inter Zaprešić 18 sati

Zoran Zekić

trener NK Osijek

Protiv Dinama sudit će Ivan Bebek, jedan od naših najboljih sudaca, stoga vjerujem da će biti na razini derbija. Neka se po završetku utakmice više priča o nogometu nego o suđenju.

Grezda

BRZONOGI NAPADAČ I DALJE IZVAN KADRA

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike