Sport
ŽELJKO KOPIĆ, TRENER HAJDUKA:

Činim sve da igrači još ne razmišljaju o susretu s Dinamom
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Neće biti kompletan Hajduk večeras protiv Cibalije. Osim Memolle, Carbonierija i Almeide koji još nisu spremni za natjecateljski ritam, hendikep će biti neigranje Mije Caktaša, koji ima tri žuta kartona. Uoči večerašnjeg susreta posebno je pogledao subotnji susret Vinkovčana protiv Dinama.

- Cibalia protiv svih ekipa iz gornjeg doma tablice igra s čvrstim blokom i kontranapadom pokušava doći do prilike. Tako je bilo i protiv Dinama. Mi ćemo se pripremiti i napraviti sve da dobijemo utakmicu.

Mogao bi Hajduk Cibaliju dočekati u posebnom ozračju. Naime, na Poljudu love rekord najveće gledanosti domaćih susreta u HNL-u.

- Bilo bi mi drago zbog kluba i tradicije da se dođe do te brojke, ali ja se bavim ekipom i želim da svi koji dođu, bez obzira na broj, budu zadovoljni prezentacijama Hajduka.

Je li već u glavi i utakmica s Dinamom?

- Svjestan sam toga da za vikend dolazi Dinamo. Nisam još bio sudionik takve utakmice na Poljudu. Ne znam što se igračima vrti po glavi, ali činim sve da fokus bude na prvom sljedećem treningu i utakmici. Nadam se da ćemo tek nakon Cibalije početi razmišljati o Dinamu.

Gosti su ovog proljeća mijenjali trenera.

- Što se tiče promjene trenera, to je onaj aspekt u klubovima donjeg doma gdje je nestabilnost velika, a posezanja za psihološkim aspektima su svakodnevica u našem nogometu. Neće to biti puno drugačija igra, trenera Rupnika poznajem i respektiram njegov rad, a na nama je da taktički i s psihološkog aspekta pripremimo utakmicu na pravi način i budemo na najvišoj razini.

Vratio se potom igri Cibalije...

- Cibalia je ekipa koja je posebno na domaćem terenu agresivna i iz tog bloka gleda prema kontranapadima. Takvu igru očekujem, a na nama je da se preko stabilnosti posjeda lopte i reakcija po izgubljenoj lopti nametnemo i dominiramo od prve minute - rekao je Kopić. A. Grgić

Željko Kopić

trener Hajduka

Nemam poruku za navijače, za mene je uvijek isto. Očekujem da svi igrači i mi u stožeru budemo na najvišoj razini

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike