Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Predupisi u vrtiće od 23. travnja do 4. svibnja
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Osijek donijelo je Odluku o upisu djece u program odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2018./2019. na području grada Osijeka i općine Čepin. Riječ je o upisu u 26 vrtićkih i jasličkih jedinica “pod kapom” ove ustanove koju trenutno pohađa 2900 djece. Postupak upisa sastoji se od tri dijela.

Najprije je potrebno podnijeti zahtjev za upis, što je moguće učiniti od 23. travnja do 4. svibnja u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. Ivana Meštrovića 7, drugi kat). Zahtjevi će se moći podnositi unutar satnice prema sljedećem rasporedu: 23. i 24. travnja od 12 do 18 sati, 25., 26. i 27. travnja od 7.30 do 15 sati, 30. travnja od 7.30 do 12 sati, 2. i 3. svibnja od 12 do 18 sati te 4. svibnja od 7.30 do 15 sati. Dokumentacija potrebna za upis djeteta u vrtić je: popunjeni zahtjev za upis u vrtić, inicijalni upitnik i anketni upitnik o radu vrtića u poslijepodnevnim satima koji se mogu preuzeti na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Osijek - www.vrticiosijek.hr; presliku rodnog lista za dijete (bez obzira na datum izdavanja isprave); uvjerenje o prebivalištu (boravištu) ili presliku osobne iskaznice za roditelja korisnika usluga; potvrda o zaposlenju izdana od poslodavca; preslika kartona cijepljenja; potvrda o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa; rješenja, potvrde i druga dokumentacija na temelju koje roditelji ostvaruju olakšicu pri plaćanju, što se odnosi se na nezaposlene roditelje, roditelj umirovljenik, roditelj korisnik usluga Centra za socijalnu skrb, samohrani roditelj, roditelj invalid s utvrđenim invaliditetom 80 posto i više, obitelji s više djece. Imaju li pravo na olakšice roditelji mogu provjeriti u Pravilniku o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Osijek koji se također može pronaći na internetskoj stranici Ustanove.

Druga faza upisa podrazumijeva inicijalni razgovor koji se obavlja sa svom djecom i roditeljima koji su predali zahtjev za upis u vrtić. Inicijalni razgovori obavljat će se od 14. do 25. svibnja 2018., a termin razgovora roditelji će dobiti pri podnošenju zahtjeva za upis. Razgovori će se održavati u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. I. Meštrovića 7, 2 kat). Roditelj je obvezan na inicijalni razgovor dovesti dijete koje upisuje u vrtić.

Rezultati upisa bit će objavljeni 6. lipnja 2018. godine te biti istaknuti u svim vrtićima i jaslicama. Nakon objave rezultata slijedi treći, formalni dio upisa koji obuhvaća plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja koji će biti organiziran od 8. do 21. lipnja 2018. godine u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (na blagajni u prizemlju zgrade). Ovaj će se korak moći obaviti od 8. do 15. lipnja od 7 do 15 sati, te od 18 do 21. lipnja 2018. od 7 do 17 sati.

Roditeljski sastanak za svu novoupisanu djecu održat će se 28. lipnja u 18 sati u objektu u kojem je dijete upisano. I. Solar

Rezultati upisa bit će objavljeni 6. lipnja i istaknuti u svim vrtićima i jaslicama

Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike