Osijek
ANTUNOVAC

Međuškolski kviz u OŠ “Antunovac”
Objavljeno 18. travnja, 2018.

Osnovna škola “Antunovac” organizira Međuškolski kviz znanja koji će se održati u srijedu, 18. travnja 2018. godine, s početkom u 16.30 sati, u prostorijama škole.

Profesorica i školska knjižničarka Vlasta Stubičar kaže kako je naslov ovogodišnjega kviza „Peti element“.

- U kviz su uključene četiri osnovne škole, tri iz naše županije - OŠ "Antunovac“, OŠ “Laslovo” i OŠ “Mate Lovrak” iz Vladislavaca te škola iz susjedne Brodsko-posavske županije - OŠ Viktora Cara Emina iz Donjih Andrijevaca. Ideja o provedbi ovakvoga tipa kviza u kojem naglasak nije toliko stavljen na znanje, nego na vještine, spretnost i timski rad natjecatelja, potekla je iz OŠ „Antunovac“ koja je pozive uputila susjednim školama. Ove su se škole odazvale prve godine, a sljedeće se godine priključila i škola iz Donjih Andrijevaca. Svake godine tema kviza je drugačija, a nju zajedno dogovaraju i kviz pripremaju predstavnici voditelji svih škola. Do sada su teme bile Šetnja Hrvatskom, U svijetu bajki, Brže, jače, više (olimpijada), Životinjsko carstvo Hrvatske i peti, ovogodišnji međuškolski kviz - Peti element – kaže Stubičar.

Svake godine domaćin kviza druga je škola neovisno iz koje škole dolazi pobjednička ekipa. Školu predstavljaju po četiri učenika (jedan iz petog, jedan iz šestog te sedmog i osmog razreda). Igre, znanja i vještine koje se provjeravaju i u kojima se učenici natječu povezani su, pojašnjava Stubičar, s većinom nastavnih predmeta i sadržajima koje učenici na njima uče.

- Iako je natjecateljski duh prisutan među učenicima, najveći je naglasak ipak stavljen na povezivanje djece, ali i nastavnika susjednih škola, međusobno druženje, stvaranje novih prijateljstava te promidžba škole – kaže Stubičar. D. Pejić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike