Kultura
BUDUĆI UMJETNICI I KUSTOSI

Izložba “A4 - 0 izdanje” u Galeriji Waldinger
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Galerija Waldinger bit će (u srijedu, 18. travnja, u 20 sati) mjestom otvorenja izložbe “A4 - 0 IZDANJE”, na kojoj izlažu: Duje Matetić, Michel Mesarić, Eva Herceg i Viktorija Križanović, a kustosice su: Mirela Plenković, Mia Krneta, Anja Tomljenović i Marija Škegro.

A4 je nacionalni program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti, koncipiran u suradnji s dosadašnjim sudionicima programa Fast Forward/Utorkom u Galeriji. Po javnom natječaju na nacionalnoj razini, koji je uključivao studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani su parovi umjetnika i povjesničara umjetnosti u svrhu organizaciji inicijalne 0 izložbe što predstavlja studente svih sveučilišta.

Program A4 potiče suradnju budućih umjetnika i kustosa i odražava kontekst njihova budućeg profesionalnog života, međuovisnosti i suradnje. Želja je da u okvirima djelokruga poveže uključena sveučilišta, a sudionicima se ostavlja na izbor žele li surađivati s polaznicima svog ili nekog drugog sveučilišta.

Sudionike 0 izdanja izabrao je žiri, kojeg su uz predstavnika Galerije umjetnina Split, činili umjetnici Silva Abramović, Anita Miloš, Luka Radica, Darko Škrobonja. Mentori i suradnici, sveučilišni profesori su: Ingeborg Fullep, Nataša Šegota Lah, Igor Eškinja, Tomislav Buntak, Lovorka Bilandžić Magaš, Viktor Popović, Ivana Meštrov, Vladimir Frelih i Mario Čaušić. Izložba je otvorena do 6. svibnja. N.Vek.

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

Najčitanije iz rubrike