Regija
OPĆINE JAKŠIĆ I KAPTOL

Idu u četiri velika projekta
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Četiri infrastrukturna projekta vodoopskrbe i odvodnje provode se u općinama Jakšić i Kaptol. Radovi se trenutačno izvode na odvodima za otpadne vode u naselju Svetinja koje će se spojiti na sustav odvodnje otpadnih voda i biopročistač u Eminovcima. Radi se o gradnji kombiniranog gravitacijsko-tlačnog sustava s crpnom stanicom, duljine 1181 metara. Općina Jakšić financira navedenu gradnju sustava odvodnje otpadnih voda preko nositelja investicije tvrtke Tekija.

Javnom nabavom izabran je najpovoljniji ponuditelj, zajednica ponuditelja s nositeljem obrta Iskop Marijanović, vlasnika Frane Marijanovića iz Kaptola koji bi kao izvođač radova investiciju trebao dovršiti za tridesetak dana. Ukupna investicija iznosi 1,17 milijuna kuna - rekao je Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić.

Gradnja vodovodne i kanalizacijske mreže nastavlja se u još jednom naselju općine Jakšić. Tu je investiciju uz još jednu u kaptolačkoj općini u naselju Ramanovci najavio Milan Beslić, voditelj Sektora razvojno-tehničkihposlova u Tekiji.

U naselju Tekić sagradit će se vodovodna i kanalizacijska mreža u dužini 2800 metara. - Planirana vrijednost je 4,8 milijuna kuna kroz Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. Trenutačno je u fazi javno nadmetanje za izbor izvoditelja radova i nadzora, a početak radova očekujemo u lipnju ove godine. Gradnjom vodovodne i kanalizacijske mreže 66 domaćinstava bilo je opskrbljeno pitkom vodom te sustavom odvodnje - rekao je Beslić. Najavio je i radove u lipnju i u naselju Ramanovci gdje je u planu 2550 metara kanalizacijske mreže i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda za 350 stanovnika vrijedan 2,6 milijuna kuna koji su osigurana preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi u cijelosti.

- Niz godina imali smo više građevinskih dozvola koje nikako nismo mogli staviti u funkciju za izvođenje radova pa su i Svetinja i Tekić već obnavljali dozvole. Nadam se da će sve biti realizirano kako je i planirano - dodao je načelnik Kovačević. AGM Kruna

Projektna dokumentacija za naselje Ramanovce odavno je pripremljena

I projektna dokumentacija za naselje Ramanovci već je bila davno pripremljena, istaknuo je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

- Bilo je tu mnogo problema, zbog trase smo jedan dio morali mijenjati projekt, potom je došlo do smanjenja izvora financiranja, pa četiri godine nismo mogli nigdje aplicirati navedeni sustav za izgradnju. Drago mi je da smo sad uspjeli s Tekijom kroz mjeru ruralnog razvoja 7.2.1., a to je kanalizacija i četvrti uređaj za pročišćavanje (koji se gradi), i još nam preostaje samo jedan kako bi naša općina bila pokrivena odvodnjom. Preostaje još razviti mreže u Bešincima, Doljanovcima i Podgorju. To je u fazi projektiranja i bit će kandidirano za sljedeći krug u mjeri 7.2.1 - naglasio je Pavičić.

Najčitanije iz rubrike