Mozaik
HRVATSKI KULINARSKI KUP

Zlatna jabuka od 19. do 22. travnja u Vinkovcima
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Grad Vinkovci domaćin je četvrtog kola Hrvatskog kuharskog kupa Zlatna jabuka koji će se održati u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od 19. do 22. travnja, u restoranu Barun Trenk u Vinkovcima. Hrvatski kuharski kup je svojevrsni festival u cjelinu povezanih kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude. Nacionalno natjecanje najboljih kuhara i slastičara najeminentnijih hotela i restorana Hrvatske Zlatna jabuka organizirana pri Hrvatskim kuharskim kupom, gdje se petnaestak ekipa kuhara bore za Kristalnu kuhaču, po 14. se put zaredom organizira u Vinkovcima. Bit će održana u sklopu 22. Sajma zdravlja, ali kao zasebni gastrofest na koji dolaze kuhari i slastičari iz najeminentnijih restorana i hotela koji se rado odazivaju na natjecanja za Kristalnu kuhaču.

- Odazivaju se jer znaju da dolaze na najbolje organizirani gastrofest u Hrvatskoj, prema programu i sadržaju, u dvodnevnom druženju te s najvećim brojem natjecatelja. I ove godine očekujemo 15 do 20 ekipa koje će svojom kreativnošću i inventivnošću stvarati umjetnička djela na zadanu temu od namirnica bogate flore i faune Slavonije i Srijema, što će biti poslastica za oči i dušu te tako dokazati da su kuhari umjetnici svoje struke. Sva jela moći će se kušati na svečanoj večeri 20. travnja, u 20 sati, u dvorani “Barun Trenk”, kad će biti proglašeni najbolji prema kategorijama - istaknuo je Jozo Gale, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije. Uvod u 14. Zlatnu jabuku bit će u četvrtak, 19. travnja, kad će organizatori sve sudionike provesti kroz središte Vinkovaca, a potom u 14 sati počinje obilježavanje 15 godina od osnutka Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije u pješačkoj zoni grada Vinkovaca. Na kraju obilježavanja uslijedit će domjenak zahvale, te predavanje na temu “Revitalizacija kulturne gastrobaštine”. U petak, 20. travnja, kuhari iz cijele Hrvatske natjecat će se u pripremanju jela prema različitim kategorijama na točno zadane teme. Natjecanja kreću od samih jutarnjih sati, a sva jela moći će se kušati na svečanoj večeri 14. Zlatne jabuke koja počinje u 20 sati u svečanoj sali “Barun Trenk”, a koju će svečano otvoriti gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. U sklopu svečane večere bit će proglašeni svi pobjednici 4. kola Hrvatskog kuharskog kupa, ali i brojne nagrade koje će se prodavati u obliku tombole. M.Kokaj

ZABAVNI PROGRAM

U zabavnom programu svečane večere sudjeluje Folklorni ansambl Lisinski i modeli Udruženja manekena “Loreena” Vinkovci koji će promovirati kišobrane s motivima Oriona, a za cjelovečernju zabavu zadužen je Tambura bend iz Vinkovaca.

Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike