Autoglas
DIZAJNERSKE NAGRADE “RED DOT”

Stinger, Stonic i Picanto Kijini su laureati
Objavljeno 17. travnja, 2018.

Kia je osvajanjem triju novih prestižnih priznanja “Red dot” ponovno dokazala vrhunski rad u području dizajna. Sportska limuzina Stinger, kompaktni crossover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto ove godine odnijeli su pobjede u svojim kategorijama. Međunarodni žiri, koji čine stručnjaci s područja dizajna, Stinger je proglasio za ‘Najbolje od najboljeg’, čime je nagradio njegov izuzetan dizajn.

Trostruka pobjeda u 2018. nastavak je Kijina uspješna niza, jer ovaj brend od 2009., kada je kao prvi nagradu osvojio Soul, u svojoj bogatoj kolekciji ima čak 21 nagradu “Red dot”. Najnoviji uspjeh dolazi nakon još jednog trostrukog trijumfa – nagrade “iF Design” koju je Kia nedavno osvojila. Stinger, dizajniran u Kijinu europskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, kombinira klasični gran turismo izgled s prostranom unutrašnjošću. Stinger, za kojeg su dizajneri inspiraciju našli u grand tourerima iz 70-ih godina prošlog stoljeća, donosi elegantne fastback proporcije i mišićav izgled, koji svojim ramenima podsjeća na bocu Coca-Cole i naglašava pogon na stražnje kotače.

Stonic, Kijin prvi kompaktni crossover, također dizajniran u Frankfurtu, donosi atraktivan i odvažno dizajniran eksterijer, koji je odlično uparen s nešto višim položajem sjedenja i praktičnim SUV izgledom. To je najviše personaliziran Kijin model dosad jer kupcima pruža širok izbor dvobojnih kombinacija eksterijera i interijera.

Treća generacija Picanta – Kijina najmanjeg modela – u A razred vozila donosi mladolik i energičan karakter. Mališan predstavlja prepoznatljiv dizajn i visokokvalitetnu, visokotehnološku kabinu, s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Zahvaljujući inteligentnim dizajnerskim rješenjima Picanto se - unatoč svojim skromnim dimenzijama - može pohvaliti najvećom prostranošću u svojoj klasi. M. Bugarić

Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce