Sport
FINAL FOUR SEHA-GAZPROM LIGE

Rukometaši Vardara slavili u svojoj kući
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Rukometaši Vardara četvrti put su osvojili naslov pobjednika SEHA-Gazprom lige. Nakon Zagreba 2012., Novog Sada 2014. i Bresta 2017., novu krunu i obranu naslova ostvarili su u svom domu, pred svojim navijačima, koji su ispunilli dvoranu Jane Sandanski. U finalu su svladali hrvatskog prvaka PPD Zagreb, čiji rukometaši nikako nisu bili “statičari“ u tom finalu nego vrlo ozbiljan suparnik europskom prvaku. Susret je odlučen u posljednjih deset minuta. “Zagrebašima“ je očito ponestalo i snage u ključnom trenutku pa je izostao jak otpor do kraja susreta.

Jako dobar otpor “zagrebaša“ u prvih 30 minuta nakon kojih je Vardar na odmoru imao samo minimalnu prednost. „Plinari“ su zapravo do obećavajućeg rezultata nakon prvog poluvremena stigli zahvaljujući puno boljoj igri u drugom dijelu prvog poluvremena. Stisli su tada „zagrebaši“ u obrani, razigrao se u napadu i Domagoj Pavlović pronašao nekoliko rješenja u Vardarovoj obrani pa je nakon 7:3 vodstva Vardara u 15. minuti, a „plus četiri“ imali su još dva puta u prvom poluvremenu, posljednji put u 18. minuti (9:5), prednost europskog prvaka nije do odmora narasla, već krenula u suprotnom smjeru. PPD Zagreb je do minimalnog zaostatka stigao u posljednjoj minuti. Nakon vodstva Vardara 14:11, Zlatko Horvat je zabio iz sedmerca, a potom je i Igor Vori zabio s crte. Posljednji napad do odmora nakon time-outa imao je Vardar, ali se Saračevićeva momčad uspjela obraniti.

Odlično se PPD Zagreb držao i u nastavku susreta. Mrakovčić je u 34. Minuti izjednačio (15:15). Osjetila je skopska publika kako gosti iz Hrvatske ozbiljno prijete podigli su se na noge i nisu štedjeli grla kako bi pomogli svojim ljubimcima. Sredinom utakmice, kod rezultata 19:19, „zagrebaši“ su čak krenuli po vodstvo. Vori je presjekao napad Vardara, Horvat je potrčao u kontru, ali je izgubio loptu na sredini terena pa je u završetku akcije Vardara strijelac bio Cindrić. U 50. minuti izravni crveni karton zaradio je pivot PPD Zagreba Leon Šušnja nakon brutalnog udarca u lice Igora Karačića. Dvije minute kasnije nakon dva pogotka Čupića (prvog iz sedmerca) Vardar je imao četiri pogotka prednosti (24:20), a nakon pogotka Dibirova iz kontre već u 53. minuti njihova kola bila su usmjerena prema najvišem pobjedničkom postolju, a Zagreb ipak stigao doći do vrlo podnošljivog poraza. K. Lacković

VARDAR                        26  (14)
PPD ZAGREB                 24  (13)

SKOPLJE – Dvorana Jane Sandanski. Gledatelja: 6500. Suci: Peter Brunovsky i Vladimir Čanda (oba Slovačka).

VARDAR: Šterbik (8+0), Milić, Stoilov, Kristopans 5, Moraes 2, Maqueda 1, Karačić 1, Abutović, Canellas 1, Cindrić 5, Čupić 2(2), Dibirov 3, Šiškarev 1, Borozan 3, Vojvodić i Marsenić 1.

PPD ZAGREB: Kastelič (3+0), Jović (1+0), Mrakovčić 2, Božić-Pavletić, Kontrec 1, Vori 2, Marković, Horvat 8(7), Šušnja, J. Valčić 2, Medić, T. Valčić, Ravnić 3, Bičanić 3, Pavlović 3, Vekić.

SEDMERCI: Vardar 2(2), PPD Zagreb 7(7); ISKLJUČENJA: Vardar 2 minute (Canellas 2), PPD Zagreb 2 minute (Mrakovčić 2). Crveni karton Šušnja (PPD Zagreb).

Celju PL treće mjesto

U susretu za utješno treće mjesto slovenski prvak Celje Pivovarna Laško svladao je bjeloruski Meškov sa 31:28 (15:14). U pobjedničkoj momčadi Žiga Mlakar postigao je sedam pogodaka te bio najefikasniji igrač susreta. Od hrvatskih igrača u redovima Meškova Ljubo Vukić postigao je tri pogotka, Ivan Pešić, za razliku od polufinala protiv Vardara, branio je nešto manje i imao dvije obrane, a kod Celjana Ivan Slišković nije se upisao u strijelce.

Najčitanije iz rubrike