Novosti
TRAGIČNA SMRT

“Radan Kovač bio je sjajan odvjetnik, kolega i prijatelj”
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Radan Kovač (56), ugledni osječki odvjetnik, preminuo je u bolnici nekoliko sati nakon što je stradao u prometnoj nesreći u subotu oko 17 sati na cesti između Aljmaša i Erduta. Nesreća se dogodila na prvoj zavojitoj cesti na Erdut planini u smjeru Aljmaša. U jednom je trenutku, iz još neutvrđenih razloga, Kovač izgubio nadzor nad upravljačem nakon čega je motociklom prešao preko desnog rubnika i završio na oranici. Prvi su na mjesto nesreće došli mještani i vikendaši s Erdut planine koji su pozvali hitnu pomoć i policiju.

Teško ozlijeđeni Kovač prevezen je, nakon što je sletio motociklom s ceste, u Klinički bolnički centar s teškim ozljedama, gdje je, unatoč višesatnoj borbi liječnika za njegov život, preminuo.

Pokojni odvjetnik Kovač uživao je velik ugled kako među svojim kolegama i suradnicima, tako i među Osječanima. Za sve je njegova prerana smrt više nego tragedija.

“To je strašno. Bio je vrlo korektan i drag kolega i jako smo se dobro slagali. Poznavao sam ga od kada je bio mladi vježbenik i bezbroj puta smo sjedili i razgovarali i o predmetima, ali i općenito o životu. Strašno je kada umre netko kome nije vrijeme. Jednako je žao i svim našim kolegama jer je bio jedan od najdruželjubivijih i najsimpatičnijih kolega”, kazao je osječki odvjetnik Dražen Matijević.

Dubravko Marjanović, predsjednik osječkog ogranka Hrvatske odvjetničke komore, kaže da Kovač nije imao neprijatelja. “Sa svima je bio jednostavan i nikada nije stvari komplicirao niti nepotrebno filozofirao. Uvijek je bio kooperativan”, kazao je odvjetnik Marjanović.

Kovačev prijatelj, odvjetnik Dalibor Omrčen, kaže da je bio kao član obitelji. “Bio je savršen kolega koji je uvijek bio spreman pomoći i razgovarati. Uvijek je bio optimističan i dobre volje, ali ga je krasila i izuzetna pamet. Godinama smo se poznavali. Bio mi je kao član obitelji. Ovo je strašna tragedija”, kazao je Kovačev prijatelj.

Radan Kovač je po završetku fakulteta odmah otvorio svoj odvjetnički ured. Kako pričaju njegovi prijatelji, često je govorio. “Hvala Bogu što nemam šefa i da radim sam za sebe. Koliko imamo - imamo, i to je to.” Obitelj mu je bila na prvom mjestu, a bio je dobri duh svakog društva, prijatelje je kroz cijeli život s lakoćom stjecao. Uvijek je bio spreman pomoći bilo kome, a ako je zatrebala pomoć i s pravne strane, nije mu bilo teško zastupati besplatno.

Jedna od velikih ljubavi i strasti, uz tehniku, bio mu je motocikl kojim je prošao od Irana do North Capa i Turske. Uvijek bi bio odgovoran motociklist, pridržavao bi se prometnih pravila i imao bi kacigu na glavi. Iza Radana Kovača ostale su supruga i kći koja je pri kraju medicinskog fakluteta.

Njegova stručnost bila je neupitna, a zastupao je kao branitelj i brojne poznate osobe kao što su bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, Branimir Glavaš, bivši župan Vladimir Šišljagić, Ivan Rimac i drugi.

Sandra LACIĆ
Zaljubljenik u glazbu

Radan Kovač bio je veliki zaljubljenik u glazbu. U mladosti je bio DJ u osječkoj kultnoj “Tufni”. Kada je ove zime osnovana grupa Osijek osamdesetih na Facebooku, odmah se uključio u nju i krenuo na druženja zajedno sa suprugom Vlastom Šimenić Kovač, sutkinjom osječkog Općinskog suda. U navedenoj grupi na Facebooku stotine njegovih prijatelja i znanaca također je obitelji uputilo izraze sućuti zbog ove tragedije.

Možda ste propustili...

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore

HUMANITARNA ORGANIZACIJA MARIJINI OBROCI HRVATSKA

Kampanja “Majci za ljubav”