Osijek
PROLJETNA FIŠIJADA

Pobjedniku nagrada
vrijedna 2000 eura
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Mačkamama je u subotu bila u znaku mirisa fiša, i to pravih majstora kotlića, sudionika Proljetne fišijade Mačkamama 2018. Oko 60 sudionika iz Osijeka, Zagreba, Splita i drugih gradova, ali i onih pristiglih iz susjednih Mađarske i Srbije svoje je umijeće kuhanja fiša pokazalo pred međunarodnom žirijem profesionalnih kuhara.

- Svaki je sudionik dobio tri kilograma očišćenog šarana, kruh i dodatak za fiš te osiguran stol za šest do osam osoba. Najboljem je pripala vrlo bogata nagrada, u vrijednosti od čak oko 2000 eura, a ni ostale četiri nagrade nisu zanemarive. Za sve posjetitelje priredili smo iznenađenje, natjecanje u ispijanju piva, gdje će najbolji pivopija također otići kući punih ruku – ispričao je Josip Grgurić, predsjednik Kluba majstora kotlića i slavonsko-baranjskih specijaliteta te vlasnik cafe-bara “Mačak”, također organizatora ove zanimljive gastromanifestacije.

Zanimljivo je da su među natjecateljima bile i žene, a fišijada, koja već prelazi u tradicionalnu, okupila je i velik broj djece. Naposlijetku, pobjedu je odnijela ekipa Hladno pivo, koja je, uz pobjednički pehar, osvojila vrijednu umjetničku sliku i novi roštilj. U rezimeu, na Mačkamamu se u subotu slilo oko dvije tisuće ljudi, a tko je htio, mogao je sudjelovati i u bogatoj tomboli. Glazbeni dio programa uveličao je DJ Tac, a druženje sudionika, članova njihovih obitelji te brojnih posjetitelja potrajalo je do kasnih večernjih sati.

Marija MIHELIĆ
Kilogram šarana za litru fiša

Josipa Grgurića upitali smo za tajnu dobrog fiša. “Ne mogu vam sve odati, ali nema dobrog fiša bez dobre paprike i dobre ribe. Također, ljudi misle da mogu od jednog kilograma šarana dobiti deset litara fiša, a to nije moguće. Od kilograma šarana dobije se oko litra fiša, ne više”, preporučio je Grgurić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike