Učionica
DONESENE UPISNE KVOTE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Na osječke fakultete i odjele može se upisati novih 3829 studenata
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Odlukom Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od 4. travnja 2018. godine predviđeno je ukupno 3829 mjesta za upis u prvu godinu studija na preddiplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije u akademskoj 2018./2019. godini.

Od toga je 2894 mjesta predviđeno za upis redovitih studenata s područja Hrvatske i Europske unije, 854 mjesta za izvanredne studente i 81 mjesto za studente strane državljane (izvan država članica EU-a). Ukupan kapacitet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za upis na preddiplomske sveučilišne i integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije iznosi 3340 upisnih mjesta, od kojih je 2504 mjesta za upis za redovite studente s područja RH/EU, 764 mjesta za izvanredne studente i 72 mjesta za studente strane državljane. Za upis na preddiplomske stručne studije predviđeno je 489 mjesta, od čega 390 mjesta za upis za redovite studente s područja RH/EU, 90 mjesta za izvanredne studente i devet mjesta za studente strane državljane. Upisna kvota za studente strane državljane namijenjena je samo za državljane zemalja izvan Europske unije, a državljani se zemalja EU-a prijavljuju za upis u okviru upisnih kvota za redovite studente Republike Hrvatske.

Marija RASONJA
Participacija iz sredstava državnoga proračuna

Redoviti studenti državljani Republike Hrvatske i državljani država članica EU-a koji u akademskoj godini 2018./2019. prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskoga sveučilišnog, integriranoga preddiplomskog i diplomskoga sveučilišnog te stručnoga studija ne plaćaju participaciju u troškovima studija. Navedena se participacija podmiruje u cijelosti iz sredstava Državnoga proračuna RH.

Možda ste propustili...

POTPISANI UGOVORI S DOBITNICIMA STIPENDIJA I POTPORE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Stipendije i potpora izvrsnim studentima, športašima i studentima u potrebi

NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU GOSTOVAO MINISTAR FINANCIJA RH DR. SC. ZDRAVKO MARIĆ

„Kako smo postigli investicijski rejting?“

VELIKO PRIZNANJE NASLOVNOJ ASISTENTICI MEDICINSKOGA FAKULTETA OSIJEK

Lidija Barić, dr. med., dobitnica godišnje nagrade „Za žene u znanosti“

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa