Učionica
TRADICIONALAN DOGAĐAJ U ORGANIZACIJI STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Studentska roštiljada 17. svibnja uz Lyru i Zabranjeno pušenje
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Studentska roštiljada započela je kao priča nekoliko studenata entuzijasta, a danas je prerasla u najveći pojedinačni studentski događaj u ovome dijelu Hrvatske.

Prva je službena Studentska roštiljada organizirana 2013. pod okriljem Studentskoga zbora Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku. Koncept je odmah naišao na odobravanje studentske populacije pa se na prostoru ispred Poljoprivrednoga fakulteta u Osijeku okupilo oko 2000 studenata. Smisao je Studentske roštiljade u prvom redu druženje studenata uz natjecanje u pripremi roštilja i igrama bez granica te uživanje u dobroj glazbi. Prvotni je koncept zadržan, a veseli što se iz godine u godinu, osim sve većega broja studenata, u roštiljadu uključuju i predstavnici nastavnoga i nenastavnoga kadra Sveučilišta. Nakon što je cijeli projekt izrastao u događaj većih razmjera, organizaciju je preuzeo Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku. Prošlogodišnja 5. Studentska roštiljada okupila je čak 48 ekipa koje su se natjecale u pripremi roštilja i 30 ekipa koje su nastupile u igrama bez granica. Zabavni je program završio koncertom Željka Bebeka s kojim je pjevalo više od 5000 studenata.

Šesta Studentska roštiljada održat će se 17. svibnja 2018. godine na istoj lokaciji kao i prethodne. Ove će godine, nakon cjelodnevnoga roštilj-programa, u večernjim satima nastupiti osječka skupina Lyra te sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Sve novosti i informacije o roštiljadi moguće je pratiti i na službenoj Facebookovoj stranici "Studentska roštiljada".

Stjepan ĆURČIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike