Osijek
ŽUPANIJA I ARRIVA - NOVI RADNI SASTANAK

Anušić i Divjak i dalje u
dobrom tonu oko “čuvanja”
postojećih autobusnih linija
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i generalni direktor tvrtke Arriva Hrvatska Dražen Divjak održali su u petak još jedan u nizu radnih sastanaka, vezano uz problematiku javnog prijevoza putnika na području županije.

Domaćin je ovaj put bio Divjak, koji je župana primio u novim prostorima Uprave Arrive, preseljenim na autobusni kolodvor.

- Smatram da smo nakon nekoliko mjeseci pregovora došli do zajedničkog stava, a on je da moramo zajedno i koordinirano raditi na korist svih oni koji se koriste javnim prijevozom. Slavonija i Baranja ne smije biti zapostavljena ni u jednom pogledu, pa tako ni u ovom. Jer ako učenici i radnici ne mogu na vrijeme doći na svoja odredišta, odnosno vratiti se potom kući, onda nema smisla boriti se za ovu Slavoniju i Baranju - iskren je bio Anušić, koji ne skriva kako je zadovoljan suradnjom s Divjakom. Divjaku je, pak, kao odgovornoj osobi za poslovanje Arrive u Hrvatskoj, osnovno osigurati obujam posla koji jamči održivo poslovanje te sigurna radna mjesta za svih 600 zaposlenost djelatnika koji rade u Arrivine dvije tvrtke na području Slavonije i Baranje.

- Znatan pad broja učenika direktna je posljedica negativnih demografskih trendova, kojima nažalost svi svjedočimo te koji se uvelike reflektiraju na naše poslovanje. Jedino što u toj situaciji možemo učiniti jest reducirati troškove ako želimo sačuvati održivo poslovanje, radna mjesta te nastaviti uredno plaćati sve svoje obveze prema državi i partnerima. Nismo ukinuli ni jednu liniju, jedino smo smanjili frekvenciju polazaka po pojedinim linijama na temelju konkretnih analiza. Polaske po linijama, a tako smo svjesno preuzeli rizik da nastavimo raditi s gubitkom, vratili smo nakon razgovora s resornim ministrom Butkovićem, gdje je rečeno kako će se pronaći prihvatljiv model subvencioniranja - kaže Divjak također ne skrivajući kako suradnja sa županom ide u pozitivnom smjeru.

Oba sugovornika svjesna su da konačnog rješenja neće biti bez angažmana Vlade. Uskoro će naime u saborsku proceduru Zakon o javnom putničkom prijevozu.

- Nakon njegova usvajanja radna skupina koja je u županiji formirana, zajedno s radnom skupinom Ministarstva prometa, pa i radnom skupinom Arrive, dogovorit će kako u budućnosti realizirati kvalitetan i primjenjiv putnički prijevoz na području Osječko-baranjske županije - kaže Anušić, uz napomenu kako postoji skica kako će to izgledati, ali drži da je još prerano za iznošenje detalja.

- Sve strane moraju biti zadovoljne: naručitelj, korisnik, ali i pružatelj usluge - zaključio je Divjak.D.Kuštro

TURISTIČKI KUTAK NA KOLODVORU

Divjak je Anušiću predložio da Županija na prostoru kolodvora otvori svojevrsni turistički “check point”, s obzirom na to da je ovo jedna od uobičajenih polazišnih turističkih lokacija. Ovaj prijedlog temelji na iskustvu koje Arriva ima kao službena agencija Grada Rijeke u projektu Europski grad kulture.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu