Osijek
ZABAVNA REKREACIJA

Rolama do jačih mišića nogu i stražnjice
Objavljeno 14. travnja, 2018.

Rolanje je u pravilu vrlo zabavna rekreacija, naravno, kada govorimo o velikoj većini građana, s obzirom na to da postoji mali broj ljudi za koje je rolanje sportska, pa i profesionalna, aktivnost. Njih se može vidjeti najmanje jednom godišnje u osječkom skate parku na popularnom Pannonian Challengeu, koji se ove godine održava od 30. svibnja do 2. lipnja.

Rekreativci će rolanjem oblikovati i ojačati mišiće nogu, stražnjice i leđa. Redovnim rolanjem povećat će kondiciju i smanjiti tjelesnu masu.

Osnovna podjela rola je na fitness, street i park role. Fitness role su najraširenije i, recimo, kod nas se mogu pronaći u trgovini Hervis. Cijena im je od tristotinjak kuna, za dječje modele, do nekoliko stotina kuna za one za odrasle osobe.

Urban ili street role svojevrsna su kombinacija fitness i park rola. Park, ili aggressive, role one su kojima se koriste vrhunski roleri u skate parkovima. Vrlo su čvrste i izdržljive, a cijene su im i po nekoliko tisuća kuna.

Kada je riječ o djeci na rolama, bitno je da imaju zaštitnu opremu, jer su padovi sastavni dio (učenja) rolanja. Naravno, zaštita je poželjna i za odrasle osobe. Kacige stoje od 160 kuna naviše. Kompleti štitnika za laktove i koljena imaju također početnu cijenu od 160 kuna. Valja spomenuti da se u Hervisu mogu pronaći i povoljni dječji kompleti za rolanje, u kojima su role i zaštitna oprema.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike