Tehno
KOMPAKTAN I LAGAN

Canonov laserski projektor za fiksnu montažu LX-MU500Z
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Canon LX-MU500Z krasi 5000 lumena, nativna razlučivost WUXGA, tehnologija DLP panela (Digital Light Processing, digitalna obrada svjetla), žive boje i omjer dinamičkog kontrasta od 50.000:1, pa je LX-MU500Z idealan partner za oživljavanje školskih predavanja i poslovnih prezentacija. X-MU500Z nudi 5000 lumena, čime jamči najsvjetliju sliku u raznim instalacijskim okruženjima: od dobro osvijetljenih predavaonica do otvorenih prostora za sastanke. Projektor se sastoji od plavog lasera i kotača od žutog fosfora radi dobivanja oštrih i realističnih boja i visoke svjetline. Uz nativnu razlučivost WUXGA (1920 x 1200), LX-MU500Z nudi izvanredno oštru izlaznu sliku s tekstom koji se lako čita te glatkom grafikom i videozapisima. Ta je nativna razlučivost vrlo važna za jasne i dojmljive prezentacije, kao i digitalne natpise i primjene u industriji zabave. I DLP paneli visoke kvalitete pridonose fantastičnim slikama, uklanjajući efekt rešetke prisutan kod tradicionalnih LCD projektora. Visok omjer dinamičkog kontrasta projektora LX-MU500Z od 50.000:1 omogućuje duboke i čiste boje uz vjernu reprodukciju crnih dijelova, stvarajući tako napredno iskustvo prikaza. Generirane žive slike savršene su za impresioniranje novih klijenata ili privlačenje kupaca prezentacijama proizvoda u trgovini.

LX-MU500Z je kompaktan i lagan, pa ga je lako montirati ili premještati, čak i u skučenim prostorima. Ima laserski izvor svjetlosti i nije ga potrebno micati radi zamjene rezervnih dijelova, što je savršeno za prepune urede ili fakultete. Kad radi, sa svojih 35 dB vrlo je tih i može se montirati i u najtiša okruženja radi projekcija bez buke koja bi odvlačila pažnju.

Radi lakšeg rukovanja u rasponu od 360 stupnjeva, LX-MU500Z ima velik pomak objektiva od +/-50 %, projiciranje u okomitom usmjerenju i korekciju trapezoidnog prikaza u četiri kuta. To znači da se može korigirati geometrija slike bez obzira na kut montaže, čak i ako je uređaj montiran uz odmak od osi. LX-MU500Z podržava standard HDBaseT za prijenos HD slika, zvuka i kontrolnih signala na velikim udaljenostima, a može se koristiti i CAT5e kabel duljine do 100 m. Sve te značajke osiguravaju da se LX-MU500Z može instalirati na bilo kojem mjestu na kojemu se dugoročno planira projiciranje, npr. u velikim konferencijskim sobama i predavaonicama. Ugrađeni LAN priključak može se iskoristiti za nadzor i kontrolu, što je posebno korisno u edukativnim ustanovama ograničenog budžeta jer omogućuje IT osoblju laku dijagnozu problema uz uštedu vremena i smanjenje troškova održavanja.

Uz pet načina prikaza slike i mogućnost definiranja dva korisnička modela, LX-MU500Z jamči da će se svi sadržaji projicirati precizno i točno, što je iznimno važno za detaljne prezentacije iz područja tehnike ili medicine. LX-MU500Z može i primati razne vrste 3D signala, omogućujući prikaz jasnih i dojmljivih 3D sadržaja. 00Z koristi plavu lasersku diodu i kotač sa žutim fosforom, koji mogu trajati do 20.000 sati, što je znatno duže od izvora svjetala sa žaruljama. Taj projektor tako nema potrošnih dijelova, pa se lako održava i jeftin je za korištenje. Ako se LX-MU500Z pokvari, prema Canonovu petogodišnjem jamstvu korisnik će već sljedeći dan besplatno dobiti privremeni projektor. To ograničava vrijeme nedostupnosti i smanjuje ukupne troškove vlasništva.

Najčitanije iz rubrike