Dome slatki dome
BOJA U TRENDU

Profinjena igra nijansi sivih tonova
Objavljeno 12. travnja, 2018.
Odlična je za sve ukuse jer se kombinira sa svim bojama

Trendovi se boja u uređenju interijera neprestano mijenjaju, ali neovisno o promjenama, svoj će ukus zadovoljiti i oni skloni življim i umjerenijim bojama. Izrazito trendovska boja siva odlična je za sve potrebe i ukuse jer je siva jedina koja se kombinira sa svim bojama.

I kada iziđe iz trenda, bit će odlična baza za kombinaciju s novim trendovima. Istovremeno je profinjena i umjerena, a mogućnošću stvaranja kontrasta s drugim bojama može stvoriti vrlo temperamentan ukupni izražaj. Od svijetlosive do antracit, svaka je nijansa lijepa i zanimljiva na svoj način.

Smireni ugođaji

Za sve sklone profinjenim smirenim ugođajima, predlažemo igru nijansi sivih tonova namještaja i podnih obloga u dnevnom boravku, u koje će tek diskretno biti ubačeni detalji u trendovskoj plavoj ili smeđoj boji. Takve je prostore potrebno dinamizirati na način da se dekorira dominantni zid. Izuzetno atraktivan dojam postići ćete oblaganjem zida u mramor, koji će sadržavati sive tonove. Jeftinija je verzija lijepljenje tapete, koja će također sadržavati boje prostora. Važno je da je ukupan izražaj zida dinamičan.

Ako ipak želite nešto mirniji ambijent, reljefno obradite pozadinski zid, kako bi igra svjetla i sjene dala šarm prostoru. Uz nijanse sive boje odlično se kombiniraju crno-bijeli špricani, karirani ili pepito uzorci tkanina.

Radni kutak s foteljicom ili radnim stolom treba biti usklađen s dnevnim boravkom. Igrajte se sa sivim tonovima, ali svakako uvedite dekorativne predmete u boji i prozirnom staklu. Rasvjetna tijela mogu biti vrlo elegantna, ali i ona s industrijskim izražajem. Trendovi sve dozvoljavaju.

Uređenje blagovaonice također uskladite s dnevnim boravkom. Uz sive nijanse stola obvezno kombinirajte izražajne boje stolica. Ako ste skloni stolu u boji, odaberite sive stolice. Detalji u kamenu ili drvetu dat će izražaj i topao ugođaj dominantnoj sivoj boji.

U spavaćoj sobi

Prostor je spavaće sobe cjelina koja vizualno ne mora biti u suodnosu s ostalim prostorima. Predlažemo da iskoristite sve prednosti dobrog kombiniranja sive boje. Na bazni sivi krevet složite rapsodiju živih boja i dezena posteljinom, navlakama i dekorativnim jastučićima. Detalje povežite s bojama posteljine. Podna obloga svakako treba biti mirna i jednobojna, a zidne obloge mogu biti dekorirane jednostavnom igrom sivih tonova.

Naizgled mirna siva boja pružit će mnogo mogućnosti za kreativno izražavanje, a mogućnosti pogreške bit će minimalne. Prepustite se igri i uživajte i raznolikosti koju siva boja može pružiti!

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

Uz sive nijanse stola obvezno kombinirajte izražajne boje stolica

Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike