Dome slatki dome
SAVJET

Ručnici trebaju biti suhi i mirisni
Objavljeno 5. travnja, 2018.

Ručnik ne upija dovoljno vodu ili se sporo suši najčešće ako je potpuno nov. Zato je dobro nove ručnike oprati nekoliko puta prije nego što ih počnete upotrebljavati, a idealno je da to obavite na najvišoj temperaturi koju ručnici podnose. Preskočite omekšivač ili smanjite njegovu količinu bar u prvim pranjima.

Čak i ručnici koji su duže u upotrebi mogu ponekad ne upijati dovoljno vodu, i to uglavnom ako se pretjeruje s omekšivačem. Glavni savjet je da smanjite količinu omekšivača, a ako problem potraje, zamijenite ga u jednom pranju ručnika šalicom alkoholnog octa.

Ako ručnici dobiju neugodan miris zato što i sama perilica rublja dobije neugodan miris, vrijeme je za radikalno čišćenje bubnja. Ubacite u posudu za prašak pola šalice sode bikarbone i uključite perilicu na kratko pranje. Dobre rezultate dat će i kratki program pranja nakon što u perilicu ulijete malo alkoholnog octa. U očišćenoj perilici operite ručnike prema nekim od savjeta i svoje kupanje ponovo ćete završavati mirisavijim i uvijek suhim ručnicima. J.Kn.

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike