Sport
PUNO POSLA, VREMENA MALO

Vinkovci gube finale Kupa ako radovi budu kasnili?
Objavljeno 4. travnja, 2018.
HNS traži jamstvo Grada i Županije da će se potrebni radovi obaviti

Nakon uskrsnih blagdana, u utorak, ponovno se u prostorijama HNK Cibalia na redovitom sastanku sastala koordinacija HNS-a i vinkovačkog nogometnog prvoligaša kako bi pročešljale što je sve napravljeno i što se treba učiniti kako bi grad na Bosutu spreman dočekao finale Hrvatskog nogometnog kupa. Na čelu vinkovačke delegacije bio je predsjednik Cibaije Josip Kuterovac, koji kaže - bit će sve spremno za finale Kupa, u kojem će igrati Hajduk te bolji iz današnjeg dvoboja Dinama i Rijeke.

Garancija

- Ovo je jedna od koordinacija koje se redovito održavaju svaki tjedan. Prema nekim terminima, do danas je bilo predviđeno da se prikupe ponude izvođača za sanaciju, odnosno rekonstrukciju, stadiona Cibalije. Na sastanku je definirano da Grad Vinkovci i Županija vukovarsko-srijemska trebaju dati jamstvo da će se radovi koji su u njihovoj domeni obaviti. Imamo u četvrtak sastanak Izvršnog odbora kluba, a jedna od tema bit će i radovi na stadionu, odnosno odigravanje finala Kupa u Vinkovcima. Na tom sastanku već moramo imati garancije Grada i Županije, kao i nas u klubu - kaže Kuterovac.

No postavlja se pitanje hoće li Cibalia uspjeti dobiti sve te garancije?

- Bilo bi od nas jako neozbiljno kada bismo si dopustili da propustimo ovakvu priliku. Dat ćemo sve od sebe, a uvjeren sam i Grad i Županija, a i Savez, da odradimo sve što je potrebno, jer sve što se sada učini ostaje Cibaliji, ostaje nama na ponos. Ovaj benefit koji dobijemo može se poslije iskoristiti za sljedeće akcije hrvatske reprezentacije i mlađih selekcija.

Vremena je malo, a radova puno. No ovih je dana počela rekonstrukcija atletske staze, koju je načeo zub vremena, a i strojevi kojima se zimus čistio snijeg. Doista je puno posla do 23. svibnja, kada bi stadion Cibalije trebao prvi put u povijesti biti domaćin finalu Kupa. Kuterovac ih je redom nabrojio:

Povećanje kapaciteta

- Osim svlačionica, predviđena je zamjena sjedalica na zapadnoj tribini, a postojeće sjedalice išle bi na sjevernu i južnu tribinu. Predviđeno je da se stajanje pretvori u sjedenje, pa bi se kapacitet stadiona s današnjih 6500 povećao na 9000 mjesta za sjedenje. Nakon što se sjedalice sa zapada skinu, radit će se hidroizolacija, pripremiti kompletna tribina za bojenje. Ograda koja omeđuje tribine skidala bi se i premjestila na sjever i jug, a radila bi se puno niža ograda na zapadu, koja bi bila primjerenija za gledanje s donjeg dijela tribine. Istočna tribina će se također uređivati, pogotovo dio za stajanje, koji će se prilagoditi za sjedenje. Bit će instaliran novi razglas, novi videonadzor i poboljšana rasvjeta. Pred nama je jako puno posla koji moramo odraditi, možda se ne čini tako, ali imamo dovoljno vremena da sve to stignemo odraditi.

Do finala Kupa ostalo je nešto više od mjesec i pol, posla je doista puno, mnogi sumnjaju da se to može odraditi u tom vremenu. Postoji li mogućnost da Cibalia izgubi organizaciju u slučaju kašnjenja radova?

- Vremena ima, dobili smo inpute kako postupati, dobili smo sljedeći terminski plan do kada i što moramo imati spremno. Iz HNS-a će budno pratiti naše radove i ako ne bude sve sukladno s tim planom dinamike, postoji mogućnost da izgubimo organizaciju. No uvjeren sam da ćemo sve na vrijeme odraditi, da neće biti nikakvih problema - uvjeren je predsjednik vinkovačkog nogometnog prvoligaša.

Antun GRGIĆ
Promjena imena

Otvoreno je i pitanje promjene imena Hrvatskog nogometnog kupa, prijedlog s istoka Hrvatske je da se seniorski kup preimenuje u “Kup Dražana Jerkovića”, a za juniorski je kup poslan prijedlog - “Kup Hrvoja Ćustića”.

- Prijedlog je stigao u Savez Vukovarsko-srijemske županije još prije dva-tri mjeseca, kao Savez smo dali pozitivno mišljenje i onda smo ga proslijedili Komisiji za natjecanje HNS-a, koja će dalje na svojim tijelima odlučiti o tom našem prijedlogu - kaže Kuterovac.

Bez zarade

Finale hrvatskog nogometnog kupa zanimljivo je za klubove i zbog zarade od prodaje ulaznica, reklama, TV prijenosa...

- Neće biti nikakvog novca koji će ostati Cibaliji, ali ostaje sve što će se do tada napraviti, kompletno preuređen stadion s novom, modernijom infrastrukturom. Novca neće biti, ali će biti benefit koji će biti takav da ćemo biti među četiri stadiona koja će imati uvjete za organizaciju utakmica iz višeg razreda - objašnjava Kuterovac.

Do finala Kupa Hrvatske ostalo je nešto više od mjesec i pol, posla je doista puno i mnogi sumnjaju da se svi radovi mogu odraditi u tom vremenu

Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike