Crna kronika
PROMETNI KAOS NA OBILAZNICI

Sedam ozlijeđenih u višestrukom sudaru
Objavljeno 27. ožujka, 2018.

OSIJEK

Sedam osoba ozlijeđeno je u višestrukom sudaru u ponedjeljak oko 19.30 kod nadvožnjaka na zapadnoj obilaznici, na cesti nedaleko od osječkog Trgovačkog centra Portanova prema Čepinu. Prvu nesreću izazvao je 22-godišnjak, a na vozila koja su sudjelovala u tom sudaru automobilom je naletio 27-godišnjak.

- Dvadesetdvogodišnjak kretao se automobilom osječkih registracija državnom cestom D7 od juga prema sjeveru. Nakon dolaska do nadvožnjaka nad državnom cestom D2 zbog neprilagođene brzine i smanjene vidljivosti, odnosno noćnih uvjeta, vozač je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila osječkih registracija kojim je upravljao 61-godišnjak. Od siline udara 61-godišnjakov automobil odbačen je sjeverno, pri čemu je prednjim desnim dijelom udario u stražnji lijevi dio automobila ispred sebe, kojim je upravljao 33-godišnjak - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Sva tri vozila su se, dodaju iz policije, zaustavila na istočnom rubnjaku zapadne osječke obilaznice, no to nije bio kraj. U tom trenutku iz suprotnoga smjera naišao je kamion s poluprikolicom kojim je upravljao 27-godišnjak, koji je, došavši do nadvožnjaka, počeo pretjecati za sada nepoznato vozilo, na mjestu gdje to nije dopušteno, pa nije uspio proći pokraj vozila koja su se netom sudarila. Pri tome je došlo do udara u vozilo 33-godišnjaka. Policija podnosi prekršajne prijave protiv 22-godišnjeg i 27-godišnjeg vozača.

- Tri automobila bila su 500-tinjak metara od osječke Portanove na cesti od Đakova prema Osijeku. Kamion se nalazio na suprotnoj strani ceste nekih 150 metara od tih vozila. Ljudi su trčali na sve strane, ali policija nije zaustavljala promet pa smo prošli bez problema - ispričao nam je očevidac ovog nesvakidašnjeg sudara.

Iz policije pozivaju vozače na oprez te da prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti. Tijekom prošle godine, na osječkom području, dogodile su se 1154 prometne nesreće. U 301 nesreći bilo je ozlijeđenih osoba, dok je u pet prometnih nesreća bilo smrtno stradalih.

U prva dva mjeseca ove godine, prema statistici MUP-a, ipak je manje nesreća nego lani u Osječko-baranjskoj županiji. Naime, u istom vremenskom periodu lani dogodila se na spomenutom području 301 prometna nesreća, a ove godine 292. Manje je i poginulih, lani su u prva dva mjeseca već poginule tri osobe, a ove godine jedna.

Sandra LACIĆ
LANI VIŠE NESREĆA TE POGINULIH I TEŠKO OZLIJEĐENIH OSOBA

Prema podatcima iz Policijske uprave osječko-baranj ske, 2017. došlo je do povećanja broja prometnih nesreća, do povećanja broja poginulih osoba te do povećanja broja teško ozlijeđenih osoba u odnosu prema 2016. godini. Na cestama Osječko-baranjske županije u 2017. bila je 2141 prometna nesreća, što je u usporedbi s 2016. povećanje od 10 posto. Najčešće okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama s nastradalim osobama nepropisna su brzina i brzina neprimjerena uvjetima na cesti, u 188 slučajeva, kao i nepoštovanje prednosti prolaska, u 173 slučaja.

prijave

DVA VOZAČA DOBILA SU PREKRŠAJNE PRIJAVE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi