Mozaik
ELTON JOHN

Izlaze dva nova albumska izdanja
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Neka od najuspješnijih glazbenih imena iz pop, rock i country žanrova slave bezvremenski katalog Eltona Johna – izvedbom njegovih prepoznatljivih hitova u dvama studijskim izdanjima. Albumi “Revamp” i “Restoration” bit će objavljeni 6. travnja, a u Hrvatskoj su dostupne digitalne prednarudžbe putem Google Play glazbenog servisa. Vrlo zvučan popis gostujućih glazbenih imena u tim dvama studijskim izdanjima predstavit će svoje interpretacije pomno odabranih pjesama koje obilježavaju i slave 50 godina glazbenog partnerstva Eltona Johna i Berniea Taupina. Jednom od najpoznatijih i najdugovječnijih glazbenih suradnji u modernoj glazbi, Elton i Bernie stvorili su izniman katalog koji je godinama utjecao na razne glazbene žanrove i stilove te ostavio neizbrisiv trag u pop-kulturi. “Revamp” donosi Eltonove dobro poznate hitove u interpretaciji ponajboljih imena pop i rock žanrova, među kojima su Lady Gaga, Mary J. Blige, Coldplay, Miley Cyrus, Florence and the Machine, The Killers, Mumford and Sons, P!nk & Logic, Q-Tip ft. Demi Lovato, Queens of the Stone Age, Ed Sheeran, Sam Smith... “Restoration”, s druge strane, donosi prepoznatljive klasike u izvedbi zvučnih imena country žanra, kao što su Dierks Bentley, Rosanne Cash, Little Big Town, Maren Morris, Kacey Musgraves, Willie Nelson, Brothers Osborne, Chris Stapleton, Rhonda Vincent, Dolly Parton, Lee Ann Womack...

- Uvijek je veliki kompliment kada izvođači toliko vole tvoju pjesmu da odluče izdvojiti vrijeme i interpretirati ju. Kao autori, Bernie i ja oduševljeni smo što su izvođači i izvođačice kojima se i sami divimo odlučili sudjelovati u toj priči i interpretirati naše pjesme na svoj jedinstveni način. To znači da naša glazba i dalje nosi vrijednost te na taj način dolazi do nove publike. Skromno im možemo zahvaliti na velikodušnosti - kaže Elton.

- Zbog jednostavne ljubavi prema glazbi kao takvoj, nikada nismo bili ograničeni na jedan žanr. Od prvog dana posuđivali smo sve ono što nam se svidjelo u američkoj glazbi – blues, country, gospel, pop itd., sve smo bacili u miks. Zato je naša glazba kroz godine bila toliko raznolika. Bilo bi naprosto umarajuće da smo ostali u samo jednom žanru čitavu karijeru, pogotovo ako traje toliko koliko naša - dodaje Taupin, koji je autor omota za “Restoration”, a omot albuma “Revamp” temelji se na fotografiji Eltona Johna, koju je kreirao Terry O'Neil. T.K.

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike