Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
500 g brašna
1,5 dl bijelog vina
1,5 dl maslinova ulja
4 jaja
12 g soli
100 g naribanog sira
100 g mljevenih oraha
100 g maslina bez koštica
Priprema:
Pomiješati namrvljeni svježi kvasac, malo toplog mlijeka, žlicu šećera, žlicu brašna i pustiti na toplom 10 - 15 minuta da se stvori pjenica. Zamijesiti tijesto od brašna, maslinova ulja i bijelog vina. Ostaviti da se diže 2-3 sata, a zatim dodati sitno naribani sir, sol, orahe i masline. Kruh lagano premijesiti i premjestiti u okrugli lim za pečenje te ostaviti preko noći da se diže. Peći jedan sat na 200 stupnjeva Celzijevih, u pretodno zagrijanoj pećnici. Kada je kruh gotov, premazati koricu maslinovim uljem i malo posoliti.