Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
1,5 kg teleće koljenice
2 glavice luka
2 žlice octa
1,5 dl bijelog vina
2 grančice ružmarina
1,5 dl vode
2 lista lovora
4 češnja češnjaka
5 mrkvi
600 g mahuna
700 g krumpira
1 dl maslinova ulja
sol, papar
Priprema:
Koljenicu zasolite, popaprite, zalijte octom i pospite nasjeckanim lukom i češnjakom. Prelijte ju marinadom od vina, ružmarina, vode i lovorova lista. Stavite je preko noći u hladnjak, a povremeno je okrenite da se svi dijelovi mesa mariniraju. Koljenicu stavite peći na maslinovu ulju na 190 stupnjeva oko 2 sata. Povremeno zalijevajte marinadom. Nakon prvog sata pečenja mesu dodajte luk i češnjak iz marinade te nastavite peći. U međuvremenu prokuhajte narezanu mrkvu, mahune i krumpir u slanoj vodi, procijedite i stavite 15-ak minuta da se peče s mesom.