Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
5 jaja
hren
mladi sir
peršin
papar
sol
šafran
malo maslinova ili suncokretova ulja
Priprema:
Jaja skuhajte na tvrdo. Kada ih oljuštite, prerežite ih uzdužno popola i izvadite žumance. Umiješajte 4 žlice mladog sira, malo jogurta ili posnog vrhnja, hren, malo posolite, popaprite, dodajte ulje, peršin ili drugo začinsko bilje, malo šafrana u prahu. Punite polovice jaja i ukrasite ih prema želji. Kuhana žumanca u različitim kombinacijama možete iskoristiti za one kojima jela sa žumancem ne smetaju. Naribajte ih kao ukras za zelenu salatu ili pripremite kao fil koji ćete poslužiti na listićima salate ili u izdubljenoj rajčici.
Savjet: Kako biste lakše ogulili kuhana jaja, nakon kuhanja zaronite ih u hladnu vodu i očistite