Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Biskvit:
16 bjelanjaka
2 žlice octa
40 dag šećera
Fil:
16 žumanjaka
4 žlice brašna
30 dag šećera
500 ml mlijeka
50 dag margarina
300 ml šlaga
40 dag oraha
Premazati tortu s 400 ml šlaga
Priprema:
Bjelanjke izlupati octom i postupno dodavati šećer. Biskvit peći oko 50 min na 150 stupnjeva. Smanjiti temperaturu pećnice na 50 stupnjeva i peći još 30 minuta. Ugasiti pećnicu i ostaviti biskvit da stoji unutra 10-15 minuta, a potom ga izvaditi i kada se ohladi prerezati na tri dijela.
Fil sa žumanjcima i orasima:
Žumanjke izraditi sa šećerom i brašnom te dodati malo mlijeka. Ostatak mlijeka skuhati. U skuhano mlijeko ukuhati izmućenu smjesu i kada je gotovo dobro ju ohladiti. Posebno izraditi margarin i posebno izraditi šlag. Margarin i šlag umutiti u ohlađenu smjesu. Ohlađenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio ubaciti orahe, a drugi neka ostane žut.