Sport
NK MARSONIA

Drugoligaški hod
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Hod brodskog trećeligaša sve je dojmljiviji. I razložno nudi optimizam da će se pokraj Save na jesen gledati elitniji nogomet kojemu Marsonia stremi. Za čiju je misiju angažiran trenerski tandem Robert Špehar i Antun Labak, pod čijim je vodstvom iz šest utakmica osvojeno 16 bodova. Zadnja tri donesena su iz Varaždina, a za tu je pobjedu isto toliko lopti završilo iza vratara Varteksa. Tome uspjehu s dva je pogotka znatno pridonio Bruno Boban (brat Osijekovog prvotimca Gabrijela nap.a), koji je zimus došao iz požeške Slavonije i sada se popeo na vrh ligaških strijelaca.

- Momčad uvijek izbaci pojedinca pa je tako bilo i u Varaždinu. Moram biti zadovoljan ostvarenim, iako je domaćin trebao i teže stradati budući da je za to bilo prigoda. Igra, međutim, ohrabruje, ponajprije zato jer se pred našim vratima opasnosti ne događaju, a raspoloživi igrački kadar uvijek je sposoban koju loptu ubaciti u protivničku mrežu, tako da je učinak pod našim trenerskim vodstvom izniman - pričao je šef Marsonijine struke Špehar koja ima drugoligašku zadaću.

Tako da nisku rezultata treba nastaviti, posebice jer su Brođani trenutačno ispod crte koja vodi u viši razred.

- S obzirom na to da smo bili 11 bodova u zaostaku, sadašnjih jedan ili dva gotovo da su zanemarivi, iako taj napor nije jednostavno načiniti. Konkurencija je, naime, izjednačena i moramo igrati najbolje što možemo, jer u suprotnom neće biti rezultata i posljedično željenog plasmana. U subotu nam u goste dolaze Požežani koji su obje proljetne utakmice izgubili, ali zadnju domaću u oslabljenom sastavu koji će se protiv nas kompletirati. Uz njihov, nedvojbeno, povećani motiv pretpostavlja se teška zadaća, ali kako vjerujem u kvalitetu svoje momčadi bodovi će ostati kod nas - samouvjereno je Špehar najavio taj susret 18. kola. D.Lekšan

Najčitanije iz rubrike