Sport
NK OSIJEK II

Žaper: I na kraju želimo biti prvaci
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Momčad Osijeka II otvorila je drugi dio trećeligaške sezone s maksimalnih šest bodova. Nakon premijerne pobjede na svom terenu protiv pleterničke Slavije, momčad Dine Skendera donijela je iznimno važna tri boda s jednog od najtežih ligaških gostovanja kod Mladosti u Ždralovima i tako je sačuvala svoju lidersku poziciju na koju je zasjela nakon prve proljetne runde. Skender je to gostovanje u Ždralovima ocijenio kao pravi ispit karaktera za njegovu, u biti, posve novu momčad u odnosu na jesenski dio. I dečki su taj ispit položili s - odličnim.

- Gostovanje u Ždralovima je vrlo teško jer domaćin je čvrsta i agresivna momčad. Usto, teren je bio baš težak za igru, ali smo i u tim uvjetima pokazali kako imamo odgovor za takve izazove. Ta tri boda koja smo osvojili smatram iznimno važnima za naš konačan plasman, a nije tajna kako želimo biti prvaci. Vrlo sam zadovoljan našim startom, posebno zbog činjenice što je momčad tijekom zime doživjela temeljite promjene. Došlo je osam-devet novih igrača, ali brzo smo se ukomponirali - kaže Mihael Žaper, kapetan druge momčadi Osijeka.

U subotu će svoje suigrače povesti u novi izazov jer u Osijek stiže - Vukovar.

- Ne treba uopće gledati trenutačan plasman na ljestvici. Kada razmišljam o Vukovaru, onda mi je prva asocijacija poraz koji smo doživjeli tamo u jesenskom dijelu sezone. To je dovoljno upozorenje kako moramo biti na visokoj razini ako želimo doći do trećeg uzastopnog trijumfa. Motiv svima nama treba predstavljati i činjenica što kroz kvalitetne igre u trećeligaškom društvu imamo mogućnost proboja u kadar prve momčadi. Smatram kako sada imamo kvalitetu za ispunjavanje naših rezultatskih ciljeva, iako smo svjesni kako u našoj ligi ima nekoliko vrlo kvalitetnih momčadi i ne čeka nas nimalo laka zadaća. Uz to, nadam se kako će se neki od nas kroz proljetni dio sezone nametnuti stručnom stožeru seniorskog sastava - zaključuje Žaper.

Uglavnom, doselekcijom provedenom tijekom zime trener Dino Skender dobio je širinu koju nije imao jesenas, ali što je još važnije i vidljiv napredak u kvaliteti igre. Osim toga, time je velik teret skinut i s juniorskih igrača koji su se u prvom dijelu sezone enormno trošili igrajući za dvije fronte, što za mlade igrače u tim godinama uopće nije lako. Uglavnom, sada taj projekt druge momčadi, u koji je NK Osijek ušao naglo, sve više dobiva vrlo jasne konture.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana