Regija
PREDSTAVA “SVEĆENIK KRVAVE HALJINE”

Za Antonija skupili 10.492 kune
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

SLATINA

U prepunoj velikoj kinodvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini mladi vjernici iz Župe sv. Josipa izveli su scenski prikaz prema romanu francuske autorice Raoul de Navery “Svećenik krvave haljine”. Mladi su vjernici nekoliko mjeseci marljivo vježbali kako bi predstavu izveli svojim sugrađanima u korizmeno vrijeme. U međuvremenu saznali su da učenik trećeg razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Novoj Bukovici Antonio Varga, koji boluje od cerebralne paralize i vezan je uz invalidska kolica, treba skupu operaciju koja bi mu omogućila da prohoda, da se igra sa svojim školskim kolegama i da mu promijeni život. Mladi glumci odmah su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja novca za Antonijevu operaciju i njihova predstava dobila je novi smisao.

Dogovoreno je da ulaznice budu besplatne, a nakon predstave tko želi može dati svoj prilog za humanitarnu nakanu. Tako je i učinjeno. Publika je bila oduševljena izvedbom mladih glumaca, a za Antonijevu operaciju prikupljeno je 10.492,90 kuna.

“Svećenik krvave haljine” istinita je priča o irskom svećeniku koji je živio s teškim teretom čuvanja ispovjedne tajne. Ubojica njegova brata priznao mu je u ispovijedi što je učinio, ali se nije pokajao za to nedjelo. Svećenik je ostao ustrajan u čuvanju ispovjedne tajne, a ni velike mrlje bratove krvi na haljini nisu ga pokolebale. Umjesto puta osvete, odabrao je put ljubavi i oprosta, a ubojica se sam izdao. Predstavu je pripremio župnik, vlč. Dragan Hrgić, a u njezinoj izvedbi sudjelovali su Ivor Miklošević, Juraj Sertić, Ema Fabijanac, Ramona Mikolić, Ivan Bilić, Fran Bišćan, Matko Miklošević, Marija Bljakaj, Marko Grgić i Mislav Matišić. P. Žarković

Ako želite pomoći

l Svi ljudi koji imaju dobru volju, želju i mogućnost pomoći Antoniju, svoj prilog mogu uplatiti na račun Erste banke

HR7624020063103370003 Antonio Varga.

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike