Kultura
ISABEZ VAZ GOŠĆA NA KONCERTU ZAGREBAČKIH SOLISTA

Pobjednica brojnih međunarodnih natjecanja
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

ZAGREB

Zagrebački solisti održat će koncert na kojem će kao solistica nastupiti portugalska violončelistica Isabel Vaz, pobjednica brojnih međunarodnih natjecanja. Koncert će se održati 24. ožujka u Palači Dverce. Na programu su C. P. E. Bach: Koncert za violončelo i gudače u A-duru i B. Britten: Simple Symphony.

Isabez Vaz rođena je u Lisabonu. Na Konzervatoriju u Amsterdamu, u klasi prof. Dmitrija Ferschtmana, stekla je magistarsku diplomu. Tijekom studija usavršavala se na Konzervatoriju u Pragu te na Manhattan School of Music (New York). Sudjelovala je na brojnim majstorskim radionicama istaknutih violončelista kao što su Gary Hoffman, Márcio Carneiro, Natalia Shakovskaya, Valter Dešpalj, Giovanni Sollima, Michel Strauss i Antonio Meneses. Osvojila je nekoliko državnih i međunarodnih natjecanja u solističkim kategorijama, kao i u komornoj glazbi. Među nagradama se ističu pobjeda na Prémio Jovens Músicos 2009. te prva nagrada na Međunarodnom natjecanju komorne glazbe Guido Papini 2013.

Kao članica kvarteta Indaco gostovala je diljem Europe. Trenutačno živi u Amsterdamu gdje se aktivno bavi komornom glazbom. Nedavno je postala članica orkestra Noord Nederlands Orkest, i imenovana je umjetničkim voditeljem Međunarodnog festivala komorne glazbe FIMCA u Algarveu. U protekle dvije godine solistički je nastupala s orkestrima kao što su Orquestra Metropolitana de Lisboa, Orquestra de Cascais e Oeiras, Kremlin Chamber Orchestra i Sonor Ensemble. N.Vek.

Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike