Ekonomija
“OKUSI HRVATSKE”

U Bruxellesu se predstavilo 19 hrvatskih proizvođača s više od šezdeset proizvoda
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

U Bruxellesu je nakon sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije održano predstavljanje hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Okusi Hrvatske“, gdje se predstavilo 19 proizvođača s više od šezdeset hrvatskih proizvoda.

Domaćin predstavljanja hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Okusi Hrvatske“ bio je ministar poljoprivrede koji je sudjelovao i na sastanku Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije.

Kako ističu iz Ministarstva poljoprivrede osim proizvoda s europskim oznakama izvornosti i zaštićenog podrijetla, predstavljeni su i domaći riblji specijaliteti, specijaliteti naše kontinentalne kuhinje i izbor zaštićenih vina.

Manifestaciji su nazočili brojni predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta, stalnih predstavništava članica EU-a, veleposlanstava i gospodarskih udruženja. “Svaku priliku za promociju naših proizvoda treba iskoristiti. Mi smo najmlađa članica Europske unije, a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastropriču na kontinentu i moramo je ispričati. Ovdje promoviramo važnost kratkih lanaca opskrbe i povezivanja turističkog sektora s našim OPG-ovima. Vrlo nam je važno da nova EU legislativa ide na korist specifičnih potreba naših poljoprivrednika koji moraju biti zaštićeni od nepoštenih trgovačkih praksi i kojima moramo pomoći u daljnjem ulaganju u proizvodnju hrane“, izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Bruxellesu.

Zdenka RUPČIĆ

Tomislav Tolušić

ministar poljoprivrede

Svaku priliku treba iskoristiti

„Svaku priliku za promociju naših proizvoda treba iskoristiti. Mi smo najmlađa članica Europske unije, a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastropriču na kontinentu i moramo je ispričati”.

Možda ste propustili...

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike