Osijek
DRŽAVNA NAGRADA TEHNIČKE KULTURE

“Faust Vrančić”K. Tomić i ZTK-u
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

Godišnju Državnu nagradu tehničke kulture “Faust Vrančić” dobila je Katarina Tomić iz Osnovne škole Tenja i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Ta se nagrada od 1992. dodjeljuje pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnje se dodjeljuje jedna nagrada za životno djelo, do deset godišnjih nagrada pojedincima i do pet godišnjih nagrada udrugama tehničke kulture, poduzećima i drugim pravnim osobama.

Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” za 2016. dodijeljene su prošloga tjedna na svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture “Faust Vrančić” Zdenko Kovačić, uručili su zaslužnima u području tehničke kulture ukupno 14 nagrada - uz nagradu za životno djelo i deset godišnjih nagrada pojedincima te tri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture.

Čestitajući svima na iznimnim postignućima zbog kojih su i postali laureati ove prestižne nagrade koja nosi ime izuzetne osobe hrvatske znanosti i kulture Fausta Vrančića, ministrica je izjavila da im za to doista pripada časno mjesto u društvu. Ističe kako su i danas aktualne poruke genijalnoga hrvatskoga humanista, polihistora i izumitelja Fausta Vrančića. Aktualnost se odnosi na interdisciplinarnost rada očitovanu u Vrančićevoj svestranosti, prepoznavanje kontinuiteta i “lanac” koji nas vodi od istraživanja i inovacija do proizvoda, kazala je. J.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike