Sport
UMALO SENZACIJA

Ćorić: Doveo sam Federera do ruba i uživao sam u tome
Objavljeno 18. ožujka, 2018.

Borna Ćorić bio je tako blizu, odigrao je fantastičan meč, jedan od najboljih u karijeri, ali ostao je bez finala turnira iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu. Ni sjajna partija u polufinalu nije bila dovoljno da slomi najboljeg tenisača u povijesti, velikog Rogera Federera.

Hrvatski tenisač dobio je prvi set, u drugom imao 4:2, pa u odlučujućoj dionici dva puta break prednosti, ali teren je napustio poražen. Veliki Švicarac na kraju je slavio sa 5:7, 6:4, 6:4. Piše se poraz, ali mladi hrvatski tenisač može biti ponosan. Odigrao je hrabro i bez respekta prema najboljem igraču svijeta, držao je Federera na konopcima, koji se ipak uspio izvući, ali je nakon teške pobjede sipao komplimente na Ćorićev račun.

- Odigrao je odličan turnir, pobijedio s lakoćom neke sjajne igrače u ranoj fazi, što mu je podiglo razinu samopouzdanja. Potom je pobijedio i u nekim tijesnim mečevima, osim u ovom u polufinalu. No to je u redu. Mislim da mnogo toga može izvući iz ovog meča i iz cijelog tjedna te gledati prema budućnosti - kazao je neuništivi Federer, koji u 2018. niže samo pobjede. Odigrao je 17 susreta i upisao 17 pobjeda. Još impresivnije zvuči da je od 43 seta osvojio 39. Doista fantastično za čovjeka od 36 godina, koji je u karijeri uzeo sve što se može uzeti, ali je još uvijek gladan pobjeda.

Federer je plesao po rubu, Borna je imao pobjedu u rukama, ali nije ju znao uzeti. Možda je razlog u neiskustvu ili se Ćorić malo uplašio da može dobiti Rogera, što ni za jednog tenisača nije mala stvar.

- U trenucima kad sam bio u zaostatku, samo sam pokušavao zadržati korak s njim, nadajući se da će postati malo nervozniji i točno se to dogodilo. Iskreno, imao sam sreće - dodao je Švicarac.

Borna je u kalifornijskoj pustinji igrao svoje prvo polufinale na turnirima iz Masters serie 1000, iza njega su sjajni američki dani i može biti ponosan na ono što je pokazao u Indian Wellsu.

- Iznenađen sam koliko sam dobro igrao, koliko sam ga pritiskao i uživao u tome. Vjerujem da sam ga natjerao do ruba. No to je Roger, protiv njega sve je teško, nikad ne znaš što možeš očekivati. Ne znaš što će sljedeće odigrati, s kakvom rotacijom, pod kakvim kutom. To je potpuno druga razina. Zato mislim da sam stvarno dobro odigrao. Bio sam agresivan, gurao ga do limita, ali na kraju je on bio bolji igrač - zaključio je Ćorić, koji iz kalifornijske pustinje odlazi bogatiji za 327.965 dolara i 360 bodova, što će mu donijeti 36. mjesto na ATP ljestvici. Nakon Indian Wellsa slijedi nastavak američke turneje, a teniska karavana seli se na Masters 1000 u Miamiju.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike