Sport
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP

Đerek zlatna u Bakuu
Objavljeno 18. ožujka, 2018.

Sjajne vijesti stigle su iz Bakua, gdje se održavao Svjetski gimnastički kup. Hrvatski vježbači osvojili su dvije medalje, Ana Đerek bila je zlatna na parteru, a Anton Kovačević osvojio je broncu na preči.

Splićanka Đerek bila je najbolja u kvalifikacijama, a zatim je u nedjeljnom finalu odradila jednu od svojih najboljih vježbi i s odličnom ocjenom, od 13.533 boda, osvojila uvjerljivo prvo mjesto. Daleko iza nje ostale su srebrna Grkinja Ioanna Xoulogi (12.733) te brončana Turkinja Demet Mutlu (12.566).

- Finale je prošlo izvrsno. Super sam zadovoljna i izvedbom i rezultatom. Presretna sam što se napokon sve poklopilo i što sam osvojila svoje prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa te doživjela taj osjećaj da slušam hrvatsku himnu na postolju - poručila je Đerek iz Bakua. Na postolje se penjao i Anton Kovačević, koji je odlično odradio finale na preči. U kvalifikacijama je bio peti, no u finalu je popravio izvedbu i s ocjenom 14.166 otišao do bronce. Prvi je bio Nizozemac Bart Deurloo (14.700), a srebro je osvojio Bjelorus Andrej Lihovicki (14.200).

Nakon Bakua gimnastičari se sele u Dohu, gdje će uz Đerek i Kovačevića nastaviti i Tin Srbić, Kristijan Vugrinski, Petra Furač te Osječani Robert Seligman i Aurel Benović. I. Li.

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike